Konte zna s Romom, Hajnkes probudio Bajern, Juve u krizi! Benfiki gori pod nogama

Izvor: MozzartSport.com, 18.Okt.2017, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konte zna s Romom, Hajnkes probudio Bajern, Juve u krizi! Benfiki gori pod nogama

Anderleht promenio trenera, a Olimpijakos ne briljira s novim kormilarom

Trijumf na novom Atletikovom stadionu u prethodnom kolu Lige šampiona pokazao je koliko može Čelsi, pa Romu očekuje prepreka koju će teško uspeti da preskoči. Izabranici Antonija Kontea gubili su u Madridu, ali su u poslednjim trenucima utakmice uspeli da preokrenu i u treću rundu Lige šampiona uđu sa svih šest bodova. S druge strane, Vučica ima pobedu u Bakuu i remi s Jorgandžijama na svom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << terenu i stoga trpi malo veći pritisak. Domaći su vezali dva poraza u Premijer ligi (protiv Mančester Sitija i Kristal Palasa), dok su Rimljani posle niza trijumfa u Seriji A izgubili derbi s Napolijem.

Kada su se ove dve ekipe poslednji put sastale u ovom takmičenju pre devet godina, svaka je dobila utakmicu na svom terenu. Menadžer domaćih vodio je u Seriji A Atalantu i Juventus i sa Starom damom protiv Đalorosih je ostvario učinak u vidu četiri pobede, remija i dva neuspeha (Juve je u tom periodu zabeležio još jedan trijumf, ali je Konte na toj utakmici bio suspendovan), dok sa klubom iz Bergama ima jedan poraz. Iz vremena kada je bio selektor Italije dobro poznaje reprezentativce iz Rome, a uvek može da se osloni i na mišljenje Antonija Ridigera, koji je ovog leta stigao u Čelsi upravo iz rimskog kluba. No, i trener Vučice Euzebio di Frančesko ima igrače koji dobro poznaju rivala jer su nastupali na Ostrvu, poput Aleksandra Kolarova i Edina Džeka.

Bajern nije tim koji je sklon menjanju trenera tokom sezone pa je smena iskusnog Karla Anćelotija bila pravi šok za poklonike nemačkog giganta. Loša je bila atmosfera u svlačionici Bavaraca, Roben je javno kritikovao treninge italijanskog trenera, a usledili su i nešto slabiji rezultati pa je reakcija klupskog menadžmenta bila neminovna. Iz penzije se na klupu vratio Jup Hajnkes, trener pod čijim je vođstvom klub poslednji put bio na evropskom vrhu. Šok terapija dovođenjem iskusnog vuka za sada se isplatila jer je Bajern deklasirao Frajburg u subotu, ali mnogo zahtevniji izazov pred iskusnim trenerom je dolazak Seltika u Minhen.

Seltik godinama dominira u škotskom prvenstvu, međutim start nove sezone pokazuje da bi Rodžersova ekipa mogla da ima konkurenciju u borbi za titulu prvaka. To nije gradski rival Rendžers, već Aberdin koji posle devet odigranih kola ima isti broj bodova kao tim sa Park Heda. Posle žreba Lige šampiona svi su otpisali Seltik budući da su im konkurenti za plasman u nokaut fazu PSŽ i Bajern. Sveci su pokazali razliku u kvalitetu deklasiravši Škote u Glazgovu, ali Rodžersov sastav je visokom gostujućom pobedom u Briselu nad Anderlehtom jasno dao do znanja nemačkom prvaku da ne sme da se potceni.

Benfika dočekuje Mančester Junajted u nezavidnoj situaciji. Portugalski prvak, blago rečeno, očajno je otvorio sezonu u Ligi šampiona. Crveni su najpre na domaćem terenu neočekivano doživeli poraz protiv CSKA, a onda su u Bazelu potopljeni sa neverovatnih 5:0. Situacija je teška, a danas postaje i još teža s obzirom da u Lisabon stiže daleko najjača ekipa u grupi.

Za razliku od domaćina Junajted sjajno gura. U prva dva kola Đavoli su rutinski slavili protiv Bazela i CSKA s ukupnom gol-razlikom 7:1. Odlično Murinjovi puleni stoje i u nacionalnom prvenstvu gde su ovog vikenda remizirali u gostima protiv Liverpula, te samo iz tog razloga zaostaju dva boda za gradskim rivalom koji drži čelnu poziciju.

Posle vrlo lošeg utiska u dve utakmice Superkupa, Barselona je predvođena novim trenerom Valverdeom definitivno zaigrala bolje i nanizala devet uzastopnih pobeda. Serija uspeha prekinuta je u subotnjem derbiju s madridskim Atletikom, ali uprkoa tome u prvenstvu ima velika četiri boda prednosti nad prvim pratiocem Valensijom, a u Ligi šampiona posle uvodne dve pobede na dobrom je putu da brzo potvrdi osvajanje prvog mesta u svojoj grupi. Valverde dobro poznaje Olimpijakos budući da je dva puta imao priliku da vodi grčkog velikana.

Besnik Hasi se nije dugo zadržao na klupi "večitog" šampiona Grčke, iako ga je uveo u grupnu fazu LŠ. Posle poraza od AEK-a u prvenstvenom derbiju Hasi je smenjen, a na njegovu poziciju vraćen trener Lemonis, koji je prošle sezone osvojio titulu prvaka Grčke. Nije se proslavio Lemonis na startu svog četvrtog mandata u Olimpijakosu budući da je poražen na evropskom gostovanju kod Juventusa, pa u prvenstvenom susretu protiv Atromitosa. Ipak, nakon reprezentativne pauze pirejski sastav je uspeo da pobedi Panionios golom Fortunisa.

Start sezone bio je sve samo ne idealan za aktuelnog belgijskog šampiona, a o tome kako je Anderleht igrao na početku sezone najbolje govori činjenica da ga je u prošlom prvenstvenom kolu protiv Mehelena vodio treći ovosezonski trener Vanhazebruk. Vejler je napustio tim posle teškog poraza u Minhenu, a njegov naslednik Frutos ipak nije dobio priliku da duže ostane na klupi zbog novog Anderlehtovog evropskog posrtaja protiv Seltika.

PSŽ je tokom ludog letnjeg prelaznog roka rušio rekorde, a dovođenje velikih napadačkih zvezda Nejmara i Mbapea svim konkurentima je jasno stavljeno do znanja da Emerijev tim ove sezone napada sam tron Evrope. U Francuskoj su Sveci već nakon devet odigranih kola stekli velikih šest bodova pred prvim pratiocima i očekuje se da će bez previše muke vratiti trofej prvaka u Pariz, ali velika želja bogatih vlasnika je iskorak u Ligi šampiona. Dosadašnji nastupi i ubedljive pobede nad Seltikom i Bajernom bile su prava demonstracija sile.

CSKA je došao neočekivano do bodova u prvom kolu kada je sa 2:1 slavio u Lisabonu, ali u drugom nije uspeo da se ozbiljnije suprotstavi najjačem timu grupe. Junajted je u Moskvi slavio sa 4:1, a Armiji ostaje da šansu za prolazak dalje traži u preostalim utakmicama protiv Bazela i Benfike.

Bazel je u uvodna dva kola imao isti učinak kao CSKA, na strani je ubedljivo poražen protiv Mančestera, ali pravu senzaciju je izveo u drugom kolu protiv Benfike. Portugalci imaju problema s izostancima i nisu u dobrom momentu, međutim švajcarski šampion ga je uništio sa 5:0 i potvrdio se kao ravnopravan kandidat za drugu poziciju u grupi.

Juventus je prošle sezone ponovo dominirao Italijom, a Alegri je tim doveo do drugog finala Lige šampiona u poslednje tri godine, ali ove sezone Stara dama iz Torina ne izgleda podjednako kvalitetno. Odlazak ključnog štopera Bonučija u redove mrskog rivala Milana za sada donosi mnogo problema u defanzivnom delu igre Juventusa. Posle podele bodova s Atalantom, u subotu se Lacio iz Torina vratio sa sva tri boda u Rim. U oba susreta Bufon je morao dva puta da vadi loptu iz svoje mreže, a zanimljivo je da je u oba duela Dibala propustio da realizuje jedanaesterac u završnim minutima. Juventus je trenutno tek četvrti u Seriji A, dok u Ligi šampiona Alegrijevu ekipu čekaju ključni dvoboji protiv lisbonskih Lavova.

Sporting je fenomenalno započeo sezonu, ali poslednjih nedelja tim Žorža Žezusa ne briljira. U prvenstvu su zeleno-beli osvojili po bod u susretima s Moreirenseom i Portom, u Evropi upisali minimalan poraz od Barselone, u Liga kupu su remizirali s Maritimom, a niz od četiri utakmice bez pobede prekinuli su u četvrtak savladavši slabašnog niželigaša Oleirosa. Posle vredne pobede u gostima Olimpijakosu tim Sportinga napravio je velik korak prema evropskom proleću, a susreti s Juventusom trebalo bi da donesu odgovor na pitanje hoće li Žezus da priprema ekipu za nokaut fazu Lige šampiona ili Lige Evrope.

Azerbejdžanski Karabag prvi put u istoriji se plasirao u najjače evropsko klupsko takmičenje, a žreb mu nije bio naklonjen. Smešten je u grupu s Atletikom, Čelsijem i Romom, pa je jasno da će teško do bodova u šest utakmica. U prvom kolu na Stamford Bridžu Karabag je ubedljivo poražen, a mnogo bolji utisak ostavio je kod kuće protiv Rome koja ga je savladala sa 2:1.

Madridski Atletiko je dobro krenuo u Ligi šampiona bodom u Rimu, ali je u drugom kolu u samoj završnici ostao praznih ruku na svom stadionu protiv Čelsija. Nije taj poraz puno poremetio Simeoneove pulene, koji su nastavili da igraju u skladu s očekivanjima. Za vikend Atletiko je ugostio i lidera prvenstva Barselonu s kojom je remizirao 1-1, što je veoma dobra uvertira za današnji susret.

LIGA ŠAMPIONA - 3. KOLO

Sreda

Grupa A

20.45: (4,70) Benfika (3,50) Mančester Junajted (1,80)

20.45: (2,05) CSKA (3,45) Bazel (3,60)

Grupa B

20.45: (15,00) Anderleht (8,50) Pari Sen Žermen (1,15)

20.45: (1,10) Bajern (11,00) Seltik (19,00)

Grupa C

18.00: (15,00) Karabag (6,50) Atletiko Madrid (1,20)

20.45: (1,65) Čelsi (3,80) Roma (5,50)

Grupa D

20.45: (1,10) Barselona (11,00) Olimpijakos (19,00)

20.45: (1,35) Juventus (4,90) Sporting (9,50)

*** kvote su podložne promenama

Utorak

Grupa E

Maribor - Liverpul 0:7 (0:4)

/Firmino 4, 54, Milner 13, Salah 20, 40, Okslejd Čembrlen 86, Aleksander Arnold 89/

Spartak Moskva - Sevilja 5:1 (1:1)

/Promes 18, 90, Melgareho 58, Glušakov 67, Adrijano 74 - Kjer 30/

Grupa F

Fajenord - Šahtjor 1:2 (1:1)

/Berhuis 7 - Bernard 24, 53/

Mančester Siti - Napoli 2:1 (2:0)

/Sterling 9, Gabrijel Žezus 13 - Dijavara 73/

Grupa G

Monako - Bešiktaš 1:2 (1:1)

/Falkao 30 - Tosun 34, 55/

RB Lajpcig - Porto 3:2 (3:2)

/Orban 8, Forzberg 38, Ogustan 41 - Abubakar 18, Markano 44/

Grupa H

APOEL - Dortmund 1:1 (0:0)

/Pote 62 - Sokratis 67/

Real Madrid - Totenhem 1:1 (1:1)

/Ronaldo 42pen - Varan ag28/

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.