Tadić odveo Ajaks u osminu finala, Real slavio u Rimu, Felaini junak Junajteda (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2018, 05:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić odveo Ajaks u osminu finala, Real slavio u Rimu, Felaini junak Junajteda (VIDEO)

Fudbaleri Reala savladali su u Rimu ekipu Rome sa 2:0, u utakmici petog kola Grupe G Lige šampiona. Bajern ubedljiv protiv Benfike, Felaini doneo trijumf Junajtedu u poslednjim trenucima meča. Lion i Siti igrali 2:2, Šahtjor slavio u gostima kod Hofenhajma 3:2. Minimalna pobeda Juventusa nad Valensijom. Poznata su imena sedam učesnika osmine finala iz ove četiri grupe.

U derbiju dana, Real je sa 2:0 u Rimu savladao ekipu Rome i približio se osvajanju prvog mesta u Grupi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << G.

Garet Bejl doveo je "kraljeviće" u vođstvo u 47. minutu, da bi konačan rezultat postavio Lukas Vaskez u 59. minutu susreta na "Olimpiku".

Real je prvi u grupi sa 12 osvojenih bodova, Roma ima devet i obe ekipe su obezbedile plasman u osminu finala.

Plzenj je na gostovanju u Moskvi ranije savladao ekipu CSKA sa 2:1 i obe ekipe imaju po četiri osvojena boda.

U poslednjem kolu, Real na svom terenu igra protiv CSKA, dok Plzenj čeka ekipu Rome.

Bajern je ubedljivo slavio protiv Benfike na svom terenu 5:1 i vratio se na prvo mesto na tabeli Grupe E.

Arjen Roben i Robert Levandovski postigli su po dva pogotka za Bavarce, Riberi jedan, dok je "počasni" gol za portugalski tim postigao Fernandeš.

U prvom meču te grupe, Ajaks je golovima Dušana Tadića u Atini savladao ekipu AEK-a 2:0.

Bajern ima 13 bodova, Ajaks 11, Benfika 4, dok je AEK bez bodova.

U poslednjem kolu, Ajaks na svom terenu dočekuje ekipu Bajerna, dok će se u Lisabonu sastati Benfika i AEK.

U Grupi H, Juventus i Mančester junajted zabeležili su minimalne pobede protiv Valensije, odnosno Jang bojsa, čime su obe ekipe obezbedile plasman u osminu finala.

"Stara dama" je u Torinu slavila golom Mandžukića, dok je trijumf Junajtedu doneo Maruan Felaini u sudijskoj nadoknadi vremena.

Juventus je prvi na tabeli sa 12 bodova, Junajted ima 10, Valensija 5, dok je švajcarski tim osvojio samo jedan bod.

U poslednjem kolu, Mančester junajted igra u Valensiji, dok će Juventus biti gost u Švajcarskoj.

Iz grupe F, siguran učesnik osmine finala je ekipa Mančester sitija, koja je u Lionu odigrala 2:2.

Francuska ekipa dva puta je vodila, golovima Kornea, ali je Siti dva puta uzvraćao udarac preko Laporta i Aguera.

U drugom meču ove grupe Šahtjor je u finišu meča došao do trijumfa protiv Hofenhajma u Nemačkoj od 3:2.

Siti je osvojio 10 bodova, Lion ima sedam, Šahtjor 5, a Hofenhajm 3.

U poslednjem kolu sastaju se Siti – Hofenhajm i Šahtjor – Lion, a posle meča u Ukrajini biće poznat i drugi učesnik osmine finala iz ove grupe, kao i ko će nastaviti takmičenje u Ligi Evrope.

Tadić odveo Ajaks u osminu finala

Dvema utakmicama Lige šampiona u terminu od 18.55 započeto je peto kolo najelitnijeg evropskog takmičenja. Ajaks je na gostujućem terenu slavio protiv AEK-a u Atini sa 2:0, a najbolji fudbaler na terenu bio je reprezentativac Srbije Dušan Tadić.

Gosti su bili bolji tokom većeg dela meča, a u 68. minutu je dosuđen penal nakon što je Livaja igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

Hrvat je dobio crveni karton, a loptu na kreč postavio je reprezentativac Srbije Dušan Tadić koji je rutinski savladao golmana.

Četiri minuta kasnije, nekadašnji fudbaler Vojvodine postigao je svoj drugi pogodak i približio svoj tim ka drugoj fazi Lige šampiona.

Fantastično veče za Dušana Tadića!

To je Srbinu bio treći pogodak ove sezone u elitnom takmičenju, nakon što je bio strelac protiv Benfike u prošlom kolu, u dve verovatno najznačajnije utakmice velikana iz Amsterdama.

Utakmicu je obeležio je veliki sukob navijača dva tima, kada su AEK-ovi bacali "topovske udare" i Molotovljev koktel na Ajaksove pristalice.

Viktorija Plzen je iznenadila mnoge u Moskvi pošto je trijumfovala nad CSKA rezultatom 2:1.

Poveli su Rusi sa penala golom Nikole Vlašića u desetom minutu, gosti su mogli do izjednačenja pre odlaska na odmor, ali je Prohaška promašio kazneni udarac minut pre kraja prvog dela meča.

Međutim, isti igrač je ispravio svoju grešku u 56. minutu kada je savladao Akinfeeva, a potpuni preokret u Moskvi doneo je Lukas Hejda u 81. minutu susreta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.