Izvor: Sportske.net, 29.Avg.2019, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koeficijent - Uh, baš smo blizu dva predstavnika u kvalifikacijama za LŠ!

Uz sjajne partije Crvene zvezde i Partizana svašta možemo da očekujemo.

Da li je neko mogao pre tri godine da zamisli da će Srbija biti u borbi za dva učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona?

Nikako, ali danas je situacija takva da imamo dva predstavnika u grupnim fazama Lige šampiona i Lige Evrope i da ništa nije nedostižno, posebno u nekim godinama koje su ispred nas.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << listi koeficijenata Srbija je trenutno na 18. mestu, a znamo da mora da napreduje još tri mesta kako bi imala dva učesnika u kvalifikacijama za elitno evropsko klupsko takmičenje.

Ko je ispred nas?

Od 12. mesta na kom se nalazi Austrija, pa sve do 18. mesta gde smo mi, sve države imaju po JEDNOG učesnika u Evropi što je ogromna prednost za Srbiju koja ima dva.

Hrvati su i dalje ispred nas, ali nas dele nijanse, svega 0,375 bodova, Kiprani imaju 1,500 bodova više od nas, a Grci 1,600 bodova više od nas. Crvena zvezda je u grupi sa Grcima, tačnije, Olimpijakosom, pa bi ekipa Vladana Milojevića mogla da donese Srbiji velike bodove.

Upravo su Grci na 15. mestu koje donosi 2 mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Moramo napomenuti i da su Škoti sjajni ove sezone i da treba obratiti pažnju na njih koji nam dišu za vrat.

Izvor: kassiesa.home.xs4all.nl

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.