Klupski koeficijent Srbije - Padamo, mora još bolje za dva mesta u LŠ!

Izvor: Sportske.net, 14.Dec.2018, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klupski koeficijent Srbije - Padamo, mora još bolje za dva mesta u LŠ!

Da li će Srbija ikada imati dva mesta u Ligi šampiona?

Srbija je ove sezone bila fantastična u Evropi. Crvena zvezda je najzaslužnija, plasirala se u Ligu šampiona, Partizan je bio solidan u kvalifikacijama, ali je u poslednjem kolu naišao na nepremostivu prepreku, a nisu loši bili Radnički iz Niša i Spartak pa su svi zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << skupili ukupno 6.000 bodova.

To je slabije od prethodne sezone kada su i Crvena zvezda i Partizan igrali proleće u Evropi, ali je i dalje fantastično, pa smo trenutno na 19. poziciji sa velikim izgledima da napredujemo narednih godina ukoliko budemo pružali ovakve rezultate.

Ipak, ostali smo bez učesnika u Evropi, Škoti nam dišu za vrat, jedino bi oni mogli da nas skinu sa te 19. pozicije.

Ta 20. pozicija znači da šampion kreće kvalifikacije ranije, od prvog kola, a 19. pozicija znači da će krenuti od drugog kola kvalifikacija za LŠ. To je jedina razlika, pa će sve zavisiti od Seltika u narednoj fazi koji je jedini preostali učesnik iz Škotske.

Za sezonu 2020/21 će Srbija biti u sjajnom položaju, brišu se bodovi iz sezone 14/15 kada smo bili očajni i mogli bismo prilično da napredujemo na listi, što znači i više učesnika u Evropi i povoljniji položaj u kvalifikacijama.

Jurimo 15. mesto koje donosi dva učesnika u kvalifikacijama, daleko od toga da je nedostižno za sezonu 2020/21.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.