Izvor: MozzartSport.com, 10.Jul.2020, 16:42

Katai pun samopouzdanja: Liga šampiona je sada obaveza

"Sada će biti lakše nositi Zvezdinu desetku, prvi put je bilo teže", kaže majstor iz Srbobrana

Veliko pojačanje Crvene zvezde, Aleksandar Katai, veruje da će njegova sadašnja ekipa nastaviti da korača putem koji je utabala u prethodne tri godine, te da je će mu sada biti mnogo lakše da nosi Zvezdinu desetku nego što je to bio slučaj u njegovom prethodnom "mandatu" u crveno-belom dresu.

Katai nije krio zadovoljstvo zbog povratka na stadion Rajko >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Mitić.

"Zadovoljstvo je opet biti kod kuće. Preserćan sam što sam opet na Marakani i nadam se da možemo da napravimo dobar rezultat, kao u mojoj drugoj sezoni u Crvenoj zvezdi. Nema opterećenja, znam da navijači očekuju mnogo, ali uz njihovu podršku neće biti nikakvih problema da se to ponovi", rekao je Katai.

Nošenje broja 10 na leđima ovoga puta neće biti toliko teško.

"Nemam problem sa tim. Znam kako bilo prvi put, mislim da će sada biti lakše, jer je prvi put bilo mnogo teže".

Plasman u Ligu šampiona je u Kataijevo vreme u Crvenoj zvezdi delovalo kao nemoguća misija, ali srpskom šampionu je to polazilo za rukom u poslednje dve sezone. Da li to ponovo može da se ponovi?

"Momci su pokazali kako se bori, tako i mi moramo. Mislim da je to ovoga puta mnogo realno, iako nije bilo kada sam ja bio. Mislim da je to sad neka obaveza".

Predhodni put u Crvenoj zvezdi Katai je imao odličnu saradnju sa Miodragom Božovićem, a sada se očekuje da bude jedan od glavnih aduta Dejana Stankovića na međunarodnoj sceni.

"Mislim da je Stanković pokazao je kakav je igrač i čovek. Biće i sjajan trener. Mislim da je tu sve jasno", dodao je Katai.

Aleksandar Katai je prošao omladinsku školu novosadske Vojvodine u kojoj je napravio i prve profesionalne korake i zabeležio 70 nastupa uz 13 golova i četiri asistencije u prvom timu Novosađana. Potom se oprobao u inostranstvu, tačnije Grčkoj, gde je bio član Olimpijakosa od 2011. do 2015. godine. U tom periodu bio je na pozajmicama u OFI Kritu, Vojvodini, Platanjasu i Crvenoj zvezdi. U prvom mandatu u Crvenoj zvezdi upisao je 68 nastupa, postigao 31 gol i 15 asistencija. Zatim je otišao u Alaves gde je odigrao 30 mečeva, postigao tri gola i četiri asistencije. Iz Španije se otisnu u Ameriku u ekipu Čikaga gde je odigrao 66 utakmica, a upisao je 19 golova i 12 asistencija. Od decembra do juna ove godine bio je član ekipe Los Anđeles Galaksija, a sada je zvanično po drugi put u Crvenoj zvezdi.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.