Izvor: RTS, 13.Apr.2021, 23:03

Kasni pogodak Porta, Čelsi u polufinalu Lige šampiona

Fudbaleri Porta savladali su Čelsi 1:0, u revanš meču četvrtfinalu Lige šampiona. Jedini gol u Sevilji postigao je Iranac Taremi, u poslednjim trenucima meča. Londonski tim plasirao se među četiri najbolje ekipe na Starom kontinentu zahvaljujući pobedi od 2:0 u prvom susretu.
Veliki posao ekipa Tomasa Tuhela odradila je u prvoj utakmici dve ekipe pre šest dana, pa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je u revanšu ostalo da Čelsi kontroliše utakmicu i zadrži prednost, u čemu su "plavci" i uspeli.

Kao i pre šest dana, utakmica dve ekipe odigrana je u Sevilji, na stadionu "Sančes Pichuan", a o kvalitetu igre engleskog i portugalskog tima najbolje svedoči podatak da u prvih sat vremena nije viđen nijedan udarac u okvir gola.
Ekipa sa "Stamford bridža" kontrolisala je rezultat tokom čitavog meča, da bi Porto u samoj završnici uspeo da postigne pogodak i koliko-toliko zakomplikuje situaciju.
Strelac je bio Mehdi Taremi, ali vremena za drugi pogodak nije bilo, pa se Čelsi plasirao u polufinale Lige šampiona prvi put posle sedam godina.
Iranac je u 63. minutu zamenio našeg Marka Grujića, koji je na utakmici u Sevilji proslavio 25. rođendan.
U polufinale se plasirao i PSŽ uprkos porazu od Bajerna u revanš meču u Parizu.
Čelsi će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela između Reala i Liverpula. Španski tim prvi meč rešio je u svoju korist 3:1, a revanš je na programu u sredu na "Enfildu".
Poslednji duel četvrtfinala igra se u Dortmundu, gde Mančester siti brani protiv Borusije prednost od 2:1 iz prvog meča.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pirove pobjede Bajerna i Porta, PSŽ i Čelsi u polufinalu

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Apr.2021

Fudbaleri Bajerna i Porta ostvarili su pobjede u revanš mečevima četvrtfinala Lige šampiona, ali nedovoljne za plasman u polufinale.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Uspavanka, pa gol sezone! Čelsi je u polufinalu LŠ

Izvor: N1 televizija, 13.Apr.2021

Fudbaleri Čelsija eliminisali su Porto i plasirali su se u polufinale Lige šampiona prvi put od sezone 2013/2014. Posle trijumfa 2:0 u prvoj utakmici, Plavci su u revanšu izgubili od Porta 1:0 spektakularnim golom Taremija u 94. minutu.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.