Kalčo ponovo oseća ljubav publike, nikad bolje brojke!

Izvor: Sportske.net, 29.Okt.2019, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kalčo" ponovo oseća ljubav publike, nikad bolje brojke!

Najbolje brojke od uvođenja novog formata takmičenja.

Serija A se i dalje bori da povrati primat koja je imala krajem devedesetih i početkom novog veka kada je bila uvrežena misao da je lakše osvojiti Ligu šampiona nego najbolje prvenstvo Italije.

"Čizma" je od tada doživila par skandala među kojima se svakako izdvaja Kalčopoli kada je Juventus izbačen u Seriju B zbog nameštanja i dogovora iza kulisa. Primat su po izbacivanju "bjankonera" preuzeli milanski >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << klubovi, ali od 2012. godine Serija A ima samo jednog vladara a to je upravo klub iz Torina.

Pomenuti skandali su oterali gledaoce i sponzore sa tribinama, ali po novim merenjima ovi prvi se vraćaju, i to u velikom broju.

Trenutni prosek navijača na stadionima širom Italije je najbolji od sezone 2000/2001 kada se prešlo na format sa 20 klubova u ligi.

Primat drži Intera koji na svojim utakmicama ima 64.271 navijača, ispod njih je Milan sa 56.050 vatrenih "rosonera" dok top tri zatvara Juventus sa 39. 651 "bjankonera" po utakmici na "Alijanc" areni.

Prosek cele lige iznosi 27.134 navijača po kolu što je boljitak u odnosu na prošlu sezonu koja je brojila oko 25.500 navijača.

Prosek svih klubova možete videti OVDE.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.