Izvor: MozzartSport.com, 05.Maj.2021, 23:57

Još je nije osvojio, ali već je u istoriji Lige šampiona: Tomas Tuhel kao niko pre njega

Nemac u svom drugom finalu

Sve što je moglo osvojio je Tomas Tuhel sa Pari Sen Žermenom u Francuskoj. Dvaput bio šampion države, a ima i Kup Nemačke sa Borusijom Dortmund. Sada je na redu Čelsi.

Dobro je krenuo, već je osvojen FA kup, a od jaunarskog dolaska na Stamford Bridž ima 16 pobeda i samo dva poraza u 24 utakmice. U 18 mečeva njegov tim nije primio gol, uspeo je da vrati ekipu na poziciju koja vodi iz Premijer lige u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Ligu šampiona, mada, možda mu plasman kroz nacionalno prvenstvo i neće biti potrebno.

U sredu uveče Tuhel je uveo Čelsi u finale Lige šampiona, u kom će se 29. maja sastati sa Mančester sitijem i ako pobedi, bez obzira na kom mestu Premijer lige završi sezonu, automatski će ponovo igrati u eliti.

Biće to drugo uzastopno finale najjačeg klupskog takmičenja za Nemca, a jedini je u istoriji kome je uspelo da to uradi s različitim klubovima u dve vezane sezone. Prošle je sa Parižanima izgubio od Bajern Minhena, a videćemo šta će biti u Istanbulu. Po viđenom u dvomeču sa Realom, Plavci su značajno povećali svoje šanse.

"Zaslužili smo da pobedimo. Prvo poluvreme je bilo teško, jer su imali veći posed lopte i terali nas da se mučimo, ali svaki naš napad bio je opasan. Nismo posustajali, izuzetno smo se branili i u drugom poluvremenu prikazali fantastičnu partiju. Mogli smo da damo drugi gol mnogo ranije, mogli smo da damo više golova, ali nije sada vreme za kritike. Ovo je fenomenalan uspeh i čestitam svom timu", izjavio je Tuhel posle meča.

Pohvalio je Nemac koncentraciju svojih igrača, kao i pozitivnu energiju među njima, a posebno je istakao golmana Mendija, koji je s dve maestralne odbrane u prvom poluvremenu sačuvao vođstvo 1:0, koje je tek u 85. minutu duplirano.

"Snažne ruke, snažna glava", pohvalio je Tuhel mentalitet svog golmana.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.