Izvor: RTS, 15.Feb.2021, 10:04

Jokić za RTS: Dejvis i Gasol su izuzetno "dugački", želeo sam da igram jednostavno

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić istakao je za RTS da je želeo da igra što jednostavnije protiv Los Anđeles lejkersa i da je to razlog zbog kojeg je njegov Denver ostvario trijumf. Nagetsi su na svom parketu savladali aktuelnog šampiona NBA lige rezultatom 122:105, uz novi tripl-dabl našeg centra.
Jokić je predvodio svoj tim do trijumfa sa 23 poena, 16 skokova i 10 asistencija, potpuno nadigravši protivničku centarsku liniju, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koju čine Entoni Dejvis i Mark Gasol.

"Drugačije je bilo sada. Izuzetno su 'dugački', pokrivaju veliku površinu čak i kada samo stoje raširenih ruku. Nema mnogo mesta za pasove, zbog toga su uostalom i osvojili prvenstvo prošle godine. Ali nisam mnogo razmišljao, nisam želeo da to utiče na mene", istakao je Jokić u razgovoru sa našim Aleksandrom Žigićem.
"Psihološki sam ušao utakmicu tako da samo ako sam otvoren da šutnem, a ako vidim neko udvajanje da pustim pas. Nisam mnogo razmišljao da nešto moram a nešto ne, već sam igrao jednostavno."
Momak iz Sombora je zbog svojih izvrsnih partija ove sezone jedan od glavnih favorita da se nađe u startnoj petorci Zapada na predstojećem Ol-staru.
Ol-star je na programu 7. marta u Atlanti, a Jokić je već sakupio više od tri miliona glasova i treći je na listi u svojoj konferenciji.
Nagetsi su protiv "jezerdžija" upisali treći uzastopni trijumf nakon tri poraza i sada zauzimaju sedmu poziciju na tabeli sa skorom 15-11.
Lejkersi su drugi, imaju 21 pobedu i sedam poraza, odmah iza gradskih rivala Los Anđeles klipersa (22-5).
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.