Jermeni na srpski pogon napravili senzaciju

Izvor: B92, 13.Jul.2022, 23:54

Jermeni na srpski pogon napravili senzaciju

Fudbaleri Pjunika iz Jerevana napravili su najveće iznenađenje u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Tim iz jermenske prestonice je u revanš meču sa Klužom slavio nakon boljeg izvođenja penala, a meč je nakon produžetaka završen rezultatom 2:2.

Heroj Pjunika bio je srpski fudbaler Zoran Gajić koji je postigao oba gola te ekipe. Što je važnije, oba su bila za izjednačenje, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Povela je rumunska ekipa već u šestom minutu preko Nane Boatenga, time stavivši do znanja protivniku da planira da opravda ulogu favorita. Ipak, tako nije mislio i Gajić koji je u sam smiraj utakmice, u 89. minutu, bio najviši u skoku i doneo ekipi produžetke.

U dodatnih 30 minuta smo videli ponovljen scenario. Već u četvrtom je Klaudiu Petrilja doneo novo vođstvo, a priliku da poravna 15 minuta kasnije imao je Harutjunjan. Ipak, nije bio precizan sa "bele tačke".

Eliminacija je već bila realnost, ali se ponovo pojavio Gajić. Ovoga puta je imao i sreće da mu se lopta odbije, kao i loše stanje terena zbog čega se lopta naprosto ukopala kako je pala i ostavila srpskom fudbaleru samo da je zakuca u mrežu u 119. minutu igre.

Strelac drugog gola za Kluž je prvi omašio penal, a pratio ga je Mario Kamora u petoj seriji. Kod gostiju su svi bili precizni i prošli dalje.

Za Pjunik nastupaju i Uroš Nenadović i Nemanja Mladenović, a u narednom kolu se sastaju sa ekipom Didelanža iz Luksemburga.

U drugom meču, derbi Ostrva je pripao severnoirskom Linfildu koji je eliminisao velškog šampiona TNS rezultatom 2:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.