Jang bojs iz Zagreba u debitantsku Ligu šampiona

Izvor: Vesti-online.com, 28.Avg.2018, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jang bojs iz Zagreba u debitantsku Ligu šampiona

Iako je Dinamo poveo, švajcarski prvak pobedio s 2:1 u revanšu poslednjeg kola kvalifikacija, a u vodeće evropsko klupsko takmičenje ušli i AEK i Ajaks.

Jang Bojs je posle 32 godine postao prvak Švajcarske, a sada se domogao i Lige šampiona. Učestvovaće prvi put, pridruživši se Bazelu, Grashopersu, Tunu i Cirihu, koji su ranije predstavljali švajcarski fudbal. U uzbudljivoj utakmici na prepunom Maksimiru Dinamo je u 7. minutu utro put svom sedmom učešću, a prvom posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dve godine. Međutim, u drugom poluvremenu, u samo dva minuta, francuski napadač Gijom Oro dao je dva gola, potpuno preokrenuvši rezultat.

Utakmica je produžena za 7-8 minuta, ali su Dinamu posle vođstva gostiju bila potrebna još dva pogotka s obzirom na 1:1 u prvom meču. Miralem Sulejmani je u gostujućem timu igrao do 55. minuta.

AEK se domogao Lige šampiona posle 12 godina. Poveo je iz penala u 48. minutu, ali su gosti smogli snage da izjednače. Čak je mađarski tim našeg trenera Marka Nikolića, koji se takođe borio za debi u Ligi šampiona, imao igrača više od 81. minuta, a i dva od 90, ali nije uspeo da postigne bar gol koji bi ga odveo u produžetke. Marko Šćepović i Danko Lazović su za goste odigrali ceo meč.

U Ligi šampiona je i Ajaks, koji je pola posla završio pobedom u Amsterdamu. U Kijevu nije bilo golova. Dušan Tadić je za Ajaks odigrao celu utakmicu.

Timovi koji nisu uspeli da prođu igraće u Ligi Evrope.

Rezultati i parovi revanša

Dinamo (Hrvatska) - Jang bojs (Švajcarska) 1:2 (Hajrović u 7 - Oro iz penala u 64. i 66) 1:1

AEK (Grčka) - Vidi (Mađarska) 1:1 (Mantalos iz penala u 48 - Nego u 57) 2:1

Dinamo (Ukrajina) - Ajaks (Holandija) 0:0 1:3

Sreda (21 čas)

Salcburg (Austrija) - Zvezda (Srbija) 0:0

Paok (Grčka) - Benfika (Portugalija) 1:1

PSV (Holandija) - BATE (Belorusija) 3:2

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.