Iznenađenje, Haland dobija ponudu koju ne može da odbije!

Izvor: Sportske.net, 08.Nov.2019, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iznenađenje, Haland dobija ponudu koju ne može da odbije!

Supertalentovani napadač je skrenuo pažnju velikog broja klubova.

Pisali smo danas, Erling Haland je izrastao u najtraženijeg tinejdžera na svetu.

Traže ga največi evropski klubovi nakon samo par meseci u prvom timu Salcburga.

Ipak, to nije ništa čudno, kako je Haland sa sedam golova najbolji strelac Lige šampiona u ovom trenutku, a podsetimo da je ove sezone i debitovao u elitnom takmičenju.

U dresu austrijskog šampiona je postigao >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << i četiri gola u kupu, kao i 12 u tamošnjoj Bundesligi, pa je ukupno na 17 nastupa ove sezone upisao 23 gola i šest asistencija! Kada se sve sabere i oduzme, ovaj 19-godišnji fudbaler postiže gol na svakih 50 minuta u dresu Salcburga ove sezone.

Impresivna statistika, sin bivšeg norveškog reprezentativca Alfa Inge Halanda deluje zaista impresivno, pa i ne čudi da ga traže najveći klubovi "Starog kontinenta".

U Salcburgu su svesni njegovog potencijala, pa traže veliki novac za njegove usluge, ali bi sada u redovima austrijskog kluba mogli da dobiju ponudu koju ne mogu da odbiju.

Naime, RB Lajpcig je zainteresovan za Norveškog vunderkinda.

Naravno, ova dva kluba povezuje Red Bul, koji je jasno stavio do znanja da je nemački klub njihov najveći projekat u svetu fudbala, pa su tako nebrojeno puta upravo iz Salcburga selili igrače u Lajpcig.

Minulog leta je Red Bulov nemački klub pojačao Hanes Volf, sezonu pre toga iz Salcburga je u Lajpcig stigao Amadu Haidara, a pre toga su u nemačku franšizu iz austrijske prelazili i Nabi Keita, Dajo Upamekano, Bernardo, Ilsanker, Gulaši, ali i mnogi drugi.

Lajpcig je sada zainteresovan za Halanda, pa se na osnovu istorije ova dva kluba stiče utisak da se Salcburg neće mnogo pitati.

Videćemo kako će se ova sitaucija razvijati, Lajpcig najverovatnije ostaje bez Tima Vernera narednog leta, izgleda da Halanda žele kao zamenu za nemačkog reprezentativca.

Utisak je i da bi Bundesliga bila odličan naredni korak za mladog norveškog napadača, pa bi Lajpcig zahvaljujući Red Bulu mogao da razočara neke od najvećih klubova u Evropi.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.