Izbacite Siti i PSŽ iz Lige šampiona!

Izvor: Vesti-online.com, 19.Nov.2018, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izbacite Siti i PSŽ iz Lige šampiona!"

Čelnik španske fudbalske lige zahteva oštru meru prema šampionima Engleske i Francuske.

Poslovanje Pari Sen Žermena i Mančester sitija neretko se dovodi u vezu sa kršenjem UEFA finansijskog fer-pleja i zato se često postavlja pitanje - da li će dva moćna kluba uvek uspevati da izbegnu oštre kazne i da posluju "u plusu"?

Prvi čovek španske lige, Havijer Tebas, poznat je zbog toga što se ne usteže da kaže šta misli, a tako je postupio i kada je komentarisao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << najnovija saznanja "Footbal Leaks"-a, prema kojima su "građani" i "prinčevi" prekršili niz pravila da bi izbegli kaznu na osnovu "fer-pleja".

Siti je reagovao saopštenjem i odbacio optužbe, a PSŽ je istakao da "uvek posluje u skladu sa zakonom i pravom".

Tebas insistira na tome da UEFA reaguje i da ih kazni.

- Rekao sam pre dve godine da PSŽ i Mančeste rsiti varaju, tako da sve što je izašlo u javnost uopšte nije iznenađenje za mene. Veoma je važno da UEFA zaista nešto uradi u vezi sa ovim. To što se dogodilo je poremetilo ravnotežu u svetu fudbala. Morate da ih kaznite.

Prema njegovom mišljenju, PSŽ je odavno preterao. Još kada je Nejmara kupio za 222 miliona evra, a Kilijana Embapea za 180 miliona.

Interesantno je da PSŽ jeste bio kažnjen, pre četiri godine, kao i Mančester siti, koji je platio 49 miliona funti sankcije, jer je bio "uhvaćen" u prvom talasu izricanja kazni.

- Ako UEFA reaguje kao što mora da reaguje, onda će morati da kazni ove klubove - rekao je Tebas.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Fudbal

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.