Izvor: MozzartSport.com, 16.Jun.2021, 11:13

Izašao raspored Premijer lige: Žreb protiv Sitija, u prvih sedam kola četiri teška ispita

Repriza finala Lige šampiona 25. septembra na Stamford bridžu

U fokusu je Prvenstvo Evrope, klubovi su na odmoru, umrtvila se i transfer pijaca, pa je u toj debeloj senci izašao raspored premijerligaških utakmica za narednu sezonu.

Bez nekog velikog derbija u prvom kolu, 14. avgusta, ako se pod tim ne podrazumeva gostovanje aktuelnog vladara Mančester Sitija Totehnemu na novom Vajt Hart Lejnu. Mada, sveukupno, u prvih sedam rundi, Građani će imati težak >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << posao van svog stadiona: osim Totenhema idu još na noge Lesteru, Čelsiju i Liverpulu, a čekaju Norič, Arsenal i Sautempton. U tih sedam kola igraju četiri puta sa protivnicima iz takozvane „velike šestorke“.

Parovi prvog kola Premijer lige:

Brentford – Arsenal

Barnli – Brajton

Čelsi – Kristal Palas

Everton – Sautempton

Lester – Vulverhempton

Mančester junajted – Lids

Njukasl – Vest Hem

Norič – Liverpul

Totenhem – Mančester Siti

Votford – Aston Vila

Od zanimljivijih datuma, valja napomenuti da je za 25. septembar na Stamford bridžu zakazana repriza finala Lige šampiona, pošto se sastaju Čelsi i Mančester Siti, dok je duel istih timova na Etihadu planiran za 15. januara.

Kad smo već kod Čelsija, ekipu Tomesa Tuhela čekaju izuzetno zahtevna tri gostovanja na početku prvenstva: 21. avgusta Arsenalu, sedam dana kasnije Liverpulu, a 18. septembra Totenhemu.

Najveći derbi engleskog fudbala, između Mančester junajteda i Liverpula na programu je 23. oktobra na Old Trafordu, dok je revanš 19. marta na Enfildu. Kad je reč o derbiju Mančestera, Crveni đavoli će ugostiti ekipu Pepa Gvardiole 6. novembra, a 5. marta se igra u domu aktuelnog prvaka.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.