Iz Zagreba poručili: Liga šampiona stiže na Maksimir

Izvor: Mondo, 20.Avg.2019, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Zagreba poručili: Liga šampiona stiže na Maksimir

"Modri" su prošle sezone zaustavljeni u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Fudbaleri zagrebačkog Dinama uspešno su preskočili dve prepreke u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gruzijski Saburtalo i mađarski Ferencvaroš, uz samo jedan primljeni pogodak, a preostala je ona poslednja, u vidu Rozenborga.

Prvi meč između hrvatskog i norveškog šampiona igra se u sredu na Maksimiru >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sa početkom u 21 čas, u isto vreme kada će i Crvena zvezda u Bernu započeti dvoboj sa Jang Bojsom zarad istog cilja, plasmana u grupnu fazu elitnog evropskog takmičenja.

Na konferenciji za novinare trenera Nenada Bjelice i kapitena Dinama Arijana Ademija, uoči prve utakmice poručeno je kako Dinamo očekuje bolju igru na oba predstojeća meča sa Norvežanima.

Bjelica izjavio je kako su njegovi igrači spremni za utakmicu...

''Ovo nam je velika šansa da pokažemo da smo godinu dana zreliji i godinu dana bolji i da zaslužujemo ulazak u Ligu šampiona", kazao je Bjelica.

Foto: Anadolija/Stipe Majić

Istakao je kako su pred njegovom ekipom dve izuzetno zahtevne utakmice. te kako očekuje da će njegov tim biti na nivou spremnosti koji je pokazan na poslednjoj utakmici odigranoj u Budimpešti protiv Ferencvaroša (0:4).

Strateg "modrih" je dodao kako su svi igrači na dispoziciji osim Andrića i Moharamija, koji su u procesu povratka u trening sa ekipom, a naglasio je pojačanje u vidu Luke Ivanušeca koji će, iako se juče priključio ekipi, konkurisati za dve utakmice protiv Norvežana.

Bjelica smatra kako je Rosenborg iskusnija ekipa od Ferencvaroša, s obzirom na 11 nastupa u eliti, verziranija za ovakve utakmice, s vrhunskim napadačem i snažnim krilima.

''Očekujemo Dinamo koji je na Maksimiru odigrao brojne utakmice na evropskom nivou”, poručio je Bjelica.

Foto: Anadolija/Stipe Majić

Kapiten Dinama Arijan Ademi poručio je kako igrači idu na pobedu da bi razveselili navijače i kako bi treneru Bjelici ulepšali rođendan (danas proslava 48. rođendan, prim.aut).

Istakao je kako su igrači Rozenborga čvrsti u duelu, te taktički snažni i neugodni protivnici.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.