Istorija ispisana rukopisom Vladana Milojevića

Izvor: Vesti-online.com, 30.Avg.2018, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorija ispisana rukopisom Vladana Milojevića

“Mislim da sam jako daleko od velikana Zvezde. Ne smatram da pripadam toj kategoriji. Oni (legende) su toliko dale ovom klubu“, rekao je Vladan Milojević na konferenciji za medije pred revanš meč sa Salcburgom u plej-ofu za plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Pitanje novinara iznosilo je šta misli o svom položaju među velikanima ako Crvenoj zvezdi donose istorijski plasman u elitno fudbalsko takmičenje, nešto što nije uspelo niti jednom treneru od kada se >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Liga šampiona igra pod ovim nazivom.

Odgovor trenera Zvezde bio je kao i uvek - bez eforije, sasvim miran, baš kao što nas je sve navikao od kada je došao u prestonicu Srbije da preuzme kormilo slavnog kluba.

Stav da je uvek važno stajati čvrsto na nogama i nikada se ne prepuštati momentima preneo je na fudbalere, koji su mu vratili najlepšim mogućim poklonom - plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona.

Nije Zvezda protiv Salcburga u Austriji odigrala najbolji meč u sezoni, ali svakako jeste najborbeniji, sa najviše srca i na kraju je ta želja za pobedom prevagnula i odvela ih u elitno fudbalsko takmičenje.

Kao što je već poznato crveno-beli gubili su sa 2:0 posle 50 minuta igre, sve je išlo na vodenicu domaćih fudbalera, međutim proradio je taj čuveni srpski inat i Zvezda se u meč vratila za dva minuta golovima El Fardu Bena, odnosno asistencijama Miloša Degeneka.

Trener Crvene zvezde, na čiji je zahtev doveden Ben, uspeo je da uklopi ovu grupu momaka da igraju kao jedan i da se bore kao jedan. Potrebna doza sreće morala je da bude prisutna i Zvezda se plasirala u Ligu šampiona.

Gospodin Vladan Milojević na zvaničnoj konferenciji za štampu, ostao je gospodin i ponovo svojim smirenim stavom rekao jasno: “Vratili smo Zvezdu tamo gde pripada“.

Od kada je leta 2017. godine došao u Zvezdu, klub iz Ljutice Bogdana pretrpeo je samo četiri poraza u 90 minuta igre i to od – Krasnodara 3:2, Napretka 1:0, Arsenala 1:0 i moskovskog CSKA minimalnim rezultatom. Tu je i poraz od Mačve u Kupu, ali je duel završen posle penala i zbog toga smo naveli 90 minuta.

To praktično znači da crveno-beli u 90 minuta nisu poraženi od 21. februara ove godine, kada su Moskovljani slavili u nokaut fazi Lige Evrope. Šampion Srbije od tada je zabeležio 21 pobedu i šest remija.

Ove sezone u kvalifikacijama za Ligu šampiona ekipa Vladana Milojevića nije doživela niti jedan neuspeh, što dosta govori o igri.

Za ovakav uspeh najzaslužniji su igrači, bez ikakve dileme, međutim čoveku, i njegovom timu, koji stoji iza svega toga pripada veliki deo ovog kolača. Uspeh Vladana Milojevića teško je opisati rečima jer do njegovog dolaska Zvezda nije igrala Evropu dugi, dugi niz godina, a da ne pričamo o nekom prezimljavanju u njoj.

U jednoj godini klub iz Ljutice Bogdana to je uspeo - plasirao se u Ligu Evrope, a potom i u nokaut fazu istog takmičenja. Milojević je uspeo nešto što nijedan trener na klupi Zvezde nije, a onda je sezonu kasnije postavio lestvicu još više.

Bez ikakve euforije, crveno-beli išli su iz meča u meč i iako to 90 odsto trenera ponovalja (iz meča u meč), ta rečenica ne može biti preciznija, i u svetu sporta to je jedini način da se uspe – ići iz meča u meč, utakmicu u utakmicu.

Šampion Srbije vodio se tom logikom i na kraju se zasluženo nalazi među najbolja 32 kluba u Evropi.

Redom su padali Spartaks Jurmala, Suduva, Spartak Trnava i na kraju Red Bul Salcburg, ali...

Ali, sigurni smo da euforija neće potrajati dugo, makar kod igrača i u stručnom štabu, jer Zvezda za vikend gostuje Vojvodini i nemojte se iznenaditi ako kod Milojevića ne bude ni gram eforije, pošto kao što on voli da kaže: “Svaki sledeći meč je najvažniji“.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.