Istorija - Prvi put ženski sudija u Ligi šampiona

Izvor: Sportske.net, 30.Nov.2020, 22:02

Istorija - Prvi put ženski sudija u Ligi šampiona

Francuskinja Stefani Frapar (Stephanie Frappart) ući će u sredu u istoriju Lige šampiona kao prvi ženski sudija tog fudbalskog takmičenja.

Biće prvi sudija utakmice petog kola grupne faze Lige šampiona između Juventusa i Dinamo Kijeva, koji će u sredu igrati u Torinu.

Frapar (36) dugo sudi u muškom fudbalu. Bila je glavni sudija u Superkupu 2019. godine kada su se sastali Liverpul >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << i Čelsi.

Ona je 2014. postala prva žena koja je sudila u drugom rangu takmičenja francuskog fudbala, a godinu dana kasnije i u Ligi jedan.

Sudila je u Ligi Evropa, gde je bila arbitar na utakmici Lestera i Zorje.

Prva žena koja je sudila evropska takmičenja bila je Nikol Petinja iz Švajcarske. Ona je izmedju 2004. i 2009. sudila tri utakmice kvalifikacija za tadašnji Kup UEFA.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefani Frapar, prva žena u muškoj Ligi šampiona

Izvor: RTS, 01.Dec.2020, 00:21

Francuskinja Stefani Frapar će deliti pravdu na utakmici Juventus - Dinamo Kijev, i tako postati prva žena koja će suditi u Ligi šampiona. . Ona već ima iskustva na velikoj sceni, pošto je sudila na utakmici Superkupa Evrope, između Liverpula i Čelsija 2019. godine...Iste...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.