Izvor: MozzartSport.com, 12.Apr.2021, 08:08

Iran: Trka udvoje za krunu, Sepahan bez poraza dva i po meseca

Tim iz Isfahana mogao bi danas da skine sa čela šampiona Persepolis u Persijan Gulf Pro ligi

Do kraja elitnog šampionata Irana ostalo je još 10 kola, a za titulu boriće se Persepolis i Sepahan, mada ni Esteglal nije bez šanse. Branilac krune Persepolis prošle godine nije imao pravu konkurenciju, lako je stigao do trona, ali tim iz Isfahana je ove sezone dostojan rival šampionu. Ukolko danas (16.20) Sepahan pobedi Naft Masjed opet će da se vrati na čelo tabele Persijan >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Gulf Pro lige.

Persepiolis je posrtao u poslednje vreme. Dva puta je odigrao nerešeno u prethodna četiri kola, dok je Sepahan trenutno tim koji je u najboljoj formi. Vezao je čak sedam pobeda, od toga šest u prvenstvu i jednu u Kupu Irana. Dva i po meseca niko nije otkinuo ni bod trenutno drugoplasiranoj ekipi u Iranu.

16.20: (1,45) Sepahan (3,80) Naft Masjed (7,75)

Sepahan je tim koji je postigao ubedljivo najviše golova u šampionatu, čak 35, što je za čak osam više od šampiona. Ističe se najbolji strelac u Iranu Sajad Šahbadžadeh koji je postigao skoro polovinu golova svog tima (16 od 35). Drugi strelac tima Mohamad Reza Hoseini je postigao samo četiri. U timu igraju dvojica stranaca, Brazilac Kiros i Gruzin Georgi Gvalesijani. Od septembra prošle godine na kormilu ovog tima je Moharam Navidkija. Prošle sezone tim iz Isfahana je bio tek peti, ali ove napada titulu u ovoj velikoj azijskoj zemlji koja poslednjih godina izbacila na evropsko tržište odlične fudbalere.

Osim sjajne forme, domaćin ne bi trebalo da ima težak zadatak jer je Naft Masjed slab u poslednje vreme. Tek je na 12. mestu i čeka ga borba za opstanak. Gosti ne znaju za pobedu više od tri meseca, odnosno devet mečeva u nizu nisu osetii slast trijumfa.

Tradicija je ono što ne ide u prilog Sepahanu. Kandidat za titulu na tri poslednja meča nije dobio današnjeg rivala, a za 270 minuta je postigao sam jedan gol. U poslednjem odmeravanju snaga ova dva tima bilo je 3:1 za Naft Masjed krajem prošle godine, a prethodna dva meča su završena bez pogodaka. U prethodnih sedam godna u Isfahanu ove dve ekipe su odigrale tri puta, a Sefahan je dva puta dobio sa po 1:0, dok je jednom bilo bez golova.

U prvom meču današnjeg programa u 20. kolu sastaju se Pajkan – Gol Gohar (15.00). Oba tima su u sredini tabele šampionata Irana. Pajkan je u solidnoj formi, ima dve pobede u prethodna četiri kola. Gol Gohar ima bod više od današnjeg rivala i ima četiri boda u poslednje dve utakmice. U pet duela ova dva tima u poslednjih šest godina Pajkan ima tri pobede, a dva meča su završena nerešenim rezultatom. Samo je jednom u tim mečevima došlo tri ili više pogodaka.

15.00: (2,60) Pajkan (2,65) Gol Gohar (3,15)

Najbolja tri tima igraće naredne sezone u azijskoj Ligi šampiona, dok će dve najslabije ekipe da se presele u niži rang.

IRAN 1 – 20. KOLO

Četvrtak

Persepolis – Nasaji Mazandaran 2:0 (1:0)

Nedelja

Mahine Sazi – Aluminijum Arak 1:1 (0:0)

Mes Rafsanjan – Saipa 1:0 (1:0)

Ponedeljak

15.00: (2,60) Pajkan (2,65) Gol Gohar (3,15)

16.20: (1,45) Sepahan (3,80) Naft Masjed (7,75)

Odloženo

Folad – Traktor Sazi

Sanat Aft Abadan – Esteglal Teheran

***kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.