Haland protiv Levandovskog, pa ovo vam je sigurica!

Izvor: Sportske.net, 26.Maj.2020, 14:20

Haland protiv Levandovskog, pa ovo vam je sigurica!

Današnji duel dva "predatora" obeležiće derbi Bundeslige u Dortmundu...

Na "Signal Iduna Parku" danas ćemo videti dva glavna "udarnika" u fabrici golova kakva je Bundesliga.

Haland protiv Levandovskog, povratak Poljaka u Dortmund uvek izaziva pomešana osećanja, ali danas neće biti u prilici da oseti bes "Žutog zida".

Ali, o njemu će itekako razmišljati odbrana Borusije jer za "Levu" ove sezone prosto nema rešenja. Čovek je rebus, dao je 41 gol, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << 27 u Bundesligi, 11 u Ligi šampiona, tri u kupu, a sezona još nije ni blizu kraja.

Poljak ima neverovatan skor u svakoj od prethodne četiri sezone davao je 40+ golova, najviše pre tri godine, 43, srušiće do kraja leta, ili kad se već sve ovo bude završilo rekord. Dao je samo pet golova iz penala, 39 u kaznenom prostorum najviše desnicom, 28, 9 p7uta je pogodio glavom. U trci je za "Zlatnu kopačku" sa kolegom iz Bundeslige, Vernerom, ali i Ćirom Imobileom iz Lacija koji čeka da Italijani nastave prvenstvo.

Kvota možda deluje kao sitna, 1.70, ali je "sigurica".

Nešto slično može se reći za Erlinga Halanda, nastavio je u Borusiji sa partijama iz Salcburga, njemu ne smeta promena takmičenja, sistema, saigrača, minutaža, momak je baš mašina.

Senzacionalni Norvežanin ove sezone je dao 41 gol, tri iz penala, 39 u kaznenom prostoru, samo dva glavom. On je odigrao manje minuta od Levandovskog, dao isti broj golova.

Pričamo o dvojici najboljih strelaca Lige šampiona, Levandovski je dao 11, Haland 19.



"Neverovatan potencijal, samo nemojte da ga pritiskate"
, kaže mnogo iskusniji Poljak.

Haland od dolaska u Dortmund daje gol po meču, nije se upisao za vikend protiv Volfsburga, ali je rasturio najvećeg rivala Šalke u prvom meču posle pandemije.

Levandovski juri Gerda Milera koji je početkom sedamdesetih dao 40 golova u Bundesligi, Poljak je na 27, ima šansu.

Ali, pazite ovo, Haland kako šutne, to je verovatno gol, 76% njegovih udaraca završi u mreži, Levandovski je na 47%, ali češće ulazi u šansu.

Ali i Haland sada igra od početka, imaće više minuta, pa bi mogao danas da rani i Bajern. Za njega je ovo prvi put da igra protiv najvećeg nemačkog kluba u Bundesligi.

Levandovski?

Pa on je istorija, bio je na obe strane, zatresao mrežu 22 puta u nemačkog "Klasiku" (makar u ovom veku Nemci su tako krstili meč) i najbolji je strelac u istoriji sudara ova dva kluba.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.