Hajde Partizane, da iz Stambola krene evropska jesen! (20.00)

Izvor: Sportske.net, 30.Avg.2018, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hajde Partizane, da iz Stambola krene evropska jesen! (20.00)

Vicešampion Srbije večeras na Bosforu igra odlučujući meč za plasman u grupnu fazu Lige Evrope, deveti od 2004. godine.

Uspeh koji je Crvena zvezda u sredu uveče ostvarila u Salcburgu neopravdano je bacio u drugi plan ono što nas čeka večeras i što je jednako važno za srpski fudbal.

Fudbalski klub >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Partizan večeras igra revanš utakmicu plej-of faze kvalifikacija za Ligu Evrope sa Bešiktašom, a nakon beogradskih 1:1 nešto veće šanse daju se učesniku prošlosezonske osmine finala Lige šampiona.

Od momenta kada je Partizan odlučio da se zahvali Miroslavu Đukiću i za novog trenera postavi Zorana Mirkovića crno-beli su odigrali pet mečeva i ostvarili četiri trijumfa od čega dva u duelima sa Nordsjelandom.

Utisak je da je Bata za kratko vreme uspeo da pokrene ekipu i da tim polako poprima mentalitet po kojem je Mirković bio prepoznatljiv na terenu.

Na redu je najteži mogući ispit. Partizan i pored svega što je radio u Evropi u poslednjih petnaest godina nije mogao da računa na status povlašćenog tima na žrebu za plej-of tako da se nameračio na favorizovani Bešiktaš.

Možda će neki shvatiti pogrešno, ali ako je Crvena zvezda za rivala imala ozbiljnog rivala, onda treba biti iskren i reći da Partizan mora da eliminiše tim koji je kvalitativno ispred mnogih učesnika Lige šampiona.

Rezultati koje je tim Šenola Guneša ostvario u prethodnoj sezoni Lige šampiona dovoljan su pokazatelj snage istanbulskih crno-belih, tako da bi Partizanov podvig na "Vodafon Parku" bio u rangu onih sa "Sent Džejms Parka" i iz Brisela.

Zoran Mirković večeras ne može da računa na Marka Jankovića i Nebojšu Kosovića, teško je reći za koju će se postavu odlučiti ali možemo da prognoziramo. Dileme ne bi trebalo da bude na golu i u zadnjoj liniji, a evo kako bi mogao da izgleda ostatak tima.

Partizan: Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, N. G. Miletić - Zdjelar, Šćekić - Zakarić, Pantić, Ivanović - Rikardo.

Faktor iznenađenja mogao bi da bude Sejduba suma koji je preskočio mečeve sa Nordsjelandom, a u ligi je nastupio samo protiv Zemuna.

Podsećanja radi, Partizan je od sezone 2004/05 osam puta igrao grupnu fazu masovnijeg takmičenja pod okriljem UEFA, kako god se ono zvalo, a među klubovima koji su bili poslednje prepreke na putu crno-belih ka Ligi Evrope (Ligi UEFA, Kupu UEFA) našli su se Videoton, Nefči, Tromse, Žilina, Temišvar, Groningen i Dinamo Bukurešt.

Kada veličinu i snagu Bešiktaša uporedite sa svim navedenim klubovima, bez želje da ikoga potcenimo, jasno je da Partizan večeras treba da ponovi podvige iz Njukasla i Brisela da bi se domogao grupne faze LE.

Meč se igra od 20 časova po srednjeevropskom vremenu.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.