Gvardiola - Milijardu evra posle, kreće sedmi napad bez Mesija!

Izvor: Sportske.net, 18.Sep.2019, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gvardiola - Milijardu evra posle, kreće sedmi napad bez Mesija!

Ako pogledamo istorijat Pepovih pokušaja daleko od toga da je impresivan, bez obzira na ogroman novac.

Pep Gvardiola kreće u novi pokušaj, sigurno ne i poslednji, ali ovo je sedmi put da posle Barse pokušava da osvoji Ligu šampiona.

Podsetimo, sa svojim "drim-timom" je 2009. i 2011. osvojio "Klempavka", otišao je 2013. u Bajern, po tri sezone u Bavarskoj i Engleskoj nisu dale rezultat.

Tačnije, nikada nije stigao do finala, sa nemačkim prvakom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je tri puta eliminisan u polufinalu, od Reala, Barse i Atletika.

Za te tri godine u Nemačkoj na pojačanja je potrošio oko 200 miliona evra, poslednje godine čak 90 miliona na Vidala, Koštu, Kimiha, Komana, ali nije bilo napretka, te sezone je izgubio oba polufinalna meča od Atletika.

Ipak, to u Bajernu je sića u poređenju sa trošenjem u Sitiju.

Po dolasku, prve sezone je ceh bio 213 miliona evra, sa Pepom su stigli Stons, Sane, Gabrijel Žesus, Bravo, Nolito, Gundogan, i još nekoliko manje plaćenih igrača, a od pojačanja danas jedino igraju Gundogan i Zinčenko, mada ni oni nisu ključ. U prvoj sezoni je ispao od Monaka u osmini finala, primili su osam golova u dva meča.

Sledeće godine je Gvardiola potrošio neverovatnih 317 miliona evra, Laport, Mendi, Voker, Bernanrdo Silva, Ederson, Danilo, Daglas Luiz...otišao je korak dalje, u četvrtfinale, izbacio ga je Klop, bilo je 3:0 na "Enfildu" i 2:1 na "Etihadu".

Prošlog leta nije kupovao, tačnije stigao je Marez, potrošeno je ukupno 80 miliona, ponovo je stao u četvrtfinalu u onoj neverovatnoj utakmici protiv Totenhema.

I ovog leta, dovedeni su Rodri, Kanselo, Anhelinjo, Pedro Poro....ceh je 168 miliona evra.

To je troškove kupovine Gvardiole u Bajernu i Sitiju podiglo na milijardu evra.

No da budemo fer, on je i prodavao igrače, ali u manjoj meri, u Bajernu za 120 miliona, pa ta razlika u odnosu na kupovine nije velika.

Ali, u Sitiju je potrošio oko 800 miliona evra za četiri leta, a prodao je igrače za oko 250 miliona.

Jasno je, neće imati još mnogo ovih pokušaja, priča se da će napustiti Siti 2021. i uzeti slobodno, a onda se možda posvetiti nekoj reprezentaciji.

Večeras otvara svoj sedmi pokušaj da se domogne pehara bez Mesija i Barselone gostovanjem Šahtjoru u Ukrajini.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.