Izvor: MozzartSport.com, 03.Mar.2021, 13:40

Grbić na pragu senzacije, šampion Evrope blizu eliminacije

Poljski Keđežin Kozle koji predvodi nekadašnji selektor Srbije na dva seta do polufinala Lige šampiona

Prvi polufinalista Lige šampiona za odbojkaše je Peruđa. Tim Aleksandra Atanasijevića je nadoknadio prednost Modene iz prvog susreta i posle zlatnog seta izborio plasman među četiri najbolja tima Evrope. Videćemo da li će danas (18.00) i drugi favorit za titulu, branilac krune Lube, da ispravi kiks iz prve utakmice. Tada je Keđežin Kozle Nikola >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Grbića i prvom meču u Čivitanovu uspeo da pobedi šampiona Starog kontinenta sa 3:1.

Pre prvog duela, Lube je bio veliki favorit. Poljacima fale dva seta za narednu rundu. Šampion Italije i Evrope iz 2019. godine ostaje i dalje favorit, ali će morati prvo da pobedi sa 3:0 ili 3:1 na gostovanju, pa onda u zlatnom setu da se plasira u polufinale.

18.00

(2,90) Keđežin Kozle – Lube (1,35)

Lube je i dalje fantastičan tim, sa sjajnom pojedincima Joandijem Lealom, Osmanijem Huantorenom, Lućijanom de Čekom i Robertlandi Simonom. U domaćem prvenstvu tim iz Čivtanove je bio drugi pred plej-of, iza Peruđe. U odnosu na prošlu sezonu jedina promena je na mestu tehničara. Umesto Bruna Rezendea koji se vratio u Brazil, iz ljutog rivala Peruđe stigao je Argentinac De Čeko.

Nikola Grbić najviše nade polaže u trio – Kamil Semenjuk, Lukaš Kažmarek i Aleksander Slivka. Ova dva tima su odigrala dosad pet mečeva, a poraz prošle nedelje je bio neuspeh Lubea u dvobojima sa šampionom Poljske. Samo je jedan meč ova dva tima završen maksimalnim rezultatom.

U polufunale ide tim koji osvoji četiri boda. Pobeda od 3:0 ili 3:1 donosi tri boda, a trijumf od 3:2 pobedniku dva, a poraženom bod. U slučaju da bude 3:3, odlučuje u revanšu zlatni set koji se igra do 15. I ove sezone kao i premijerne 2018/2019, šampiona će da odluči meč superfinala na neutralnom terenu. Titulu iz Berlina pre dve godine brani italijanski Lube. Prošle sezone nije bilo pobednika Lige šampiona jer je takmičenje prekinuto sredinom marta usled pandemije viursa korona i nije nastavljeno.

Superfinale Lige šampiona u obe konkurencije igraće se 1. maja u Veroni.

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Utorak

Peruđa - Modena 3:0 (25:23, 25:18, 25:21), zlatni set: 15:5 /prvi meč: 0:3/

Sreda

18.00: (2,90) Keđežin Kozle – Lube (1,35) /prvi meč: 3:1/

Četvrtak

16.00: (1,15) Zenit Kazanj - Belhatov (4,70) /prvi meč: 3:1/

19.00: (1,07) Trentino – Berlin (6,80) /prvi meč: 3:1/

***kvote su podložne promenama

,

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.