Gosti raspoloženi u Nemačkoj, Šalke bez pobede protiv Fortune

Izvor: RTS, 09.Nov.2019, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gosti raspoloženi u Nemačkoj, Šalke bez pobede protiv Fortune

U utakmicama 11. kola Bundeslige odigranim u subotu, gosti su imali više uspeha. Lajpcih, Union i Augsburg odneli bodove sa gostovanja, Šalke na svom terenu ispustio pobedu protiv Fortune.
Lajpcig je u odličnoj formi. Posle pobede nad Zenitom u Ligi šampiona, ekipa Julijana Nagelsmana slavila je i u Berlinu, protiv Herte sa 4:2. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Domaći su poveli na "Olimpijskom stadionu" golom Mielštada, da bi do poluvremena Lajpcig preokrenuo golovima Vernera sa bele tačke i Sabicera.
Gosti su do ubedljive prednosti od 4:1 stihgli u drugom delu pogocima Kampla i Vernera, da bi konačan rezultat postavio Zelke u zaustavnom vremenu.
Union je bio uspešan na gostovanju u Majncu, odnevši trijumf od 3:2.
Ingvartsen i Anderson doneli su prednost ekipi iz Berlina na poluvremenu, Šveđanin je povisio na 3:0, da bi Onisivo i Brosinski u finišu meča samo smanjili rezultat.
Augburg je slavio kod Paderborna sa 1:0, a strelac jedinog gola bio je Maks u 41. minutu.
Najzanimljiviji duel viđen je u Gelzenkirhenu, gde je Šalke tri puta vodio protiv Fortune, ali na kraju osvojio samo jedan bod.
Kaliđuri, Kabak i Serdar donosili su vođstva Šalkeu, ali je na drugoj strani Henings het-trikom doneo veliki bod ekipi iz Diseldorfa.
U derbiju kola Bajern je ubedljivo savladao ekipu Dortmunda sa 4:0.
Rezultati 11. kola Bundeslige:
Petak: Keln – Hofenhajm 1:1
Subota:
Herta – Lajpcig 2:4
Paderborn – Augsburg 0:1
Majnc – Union 2:3
Šalke – Fortuna 3:3
Bajern – Dortmund 4:0
Nedelja:
Menhengladbah – Verder (13.30)
Volfsburg – Leverkuzen (15.30)
Frajburg – Ajntraht (18.00)
Tabela: Menhengladbah 22 (-1), Lajpcig 21, Bajern 21, Hofenhajm 20, Šalke 19, Dortmund 19, Frajburg 18, Ajntraht 17 (-1), Volfsburg 17 (-1), Leverkuzen 15 (-1), Union 13, Verder 11 (-1), Herta 11, Fortuna 11, Augsburg 10, Majnc 9, Keln 7, Paderborn 4.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.