Fudbaleri Atletika odrekli se velikog dela primanja u korist plata zaposlenih u klubu

Izvor: RTS, 02.Apr.2020, 20:46

Fudbaleri Atletika odrekli se velikog dela primanja u korist plata zaposlenih u klubu

Igrači i stručni štab madridskog Atletika pristali su na smanjenje plata od čak 70 odsto, kakao bi klub mogao da nastavi da plaća 430 zaposlenih.
Kako su finansije klubova širom Evrope ugrožene usled pandemije koronavirusa, igrači i stručni štab Atletika napravili su interni sporazum sa klubom, prema kojem će se odreći 70 odsto svojih primanja.

Španska fudbalska liga suspendovana je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do daljeg, kao i nastupi "jorgandžija" u Ligi šampiona, što je veliki finansijski udarac za klub sa "Vanda Metropolitana".
Klub će na ovaj način biti u mogućnosti da isplati primanja zaposlenima, kojih ima 430.
Atletiko je tako pošao Barseloninim stopama, koja je zaključila sličan sporazum sa igralima.
S druge strane, klubovi u Engleskoj imaju potpuno drugačiji pristup.
Vlasnik Totenhema Džo Luis odlučio je da zaposlenima u klubu, kojih ima 550, smanji plati za 20 odsto.
Slič na je situacija i sa Mančester sitijem, čiji navijači su kritikovali klub zbog odluke da i dalje od njih uzima novaz za pretplatne karte, iako na Ostrvu nema utakmica.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Fudbaleri Atletika odrekli se velikog dela primanja u korist plata zaposlenih u klubu

Izvor: Radio 021, 02.Apr.2020

Igrači i stručni štab madridskog Atletika pristali su na smanjenje plata od čak 70 odsto, kako bi klub mogao da nastavi da plaća 430 zaposlenih.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.