Izvor: MozzartSport.com, 05.Maj.2021, 07:06

Filadlefija i Kruz Azul rutinski do polufinala, golčina Angula (VIDEO)

KONKAKAF Liga šampiona: Atlanta je pružila solidan otpor u Pensilvaniji, dok Toronto nije imao snage da ugrozi Sementerose

Fudbaleri Filadelfija Uniona i Kruz Azula prvi su polufinalisti Konkakaf Lige šampiona. U američkom derbiju odigranom u Pensilvaniji, ekipa Džima Kurtina je odbranila prednost stečenu u prvom duelu (3:0) i posle remija na svom stadionu overila svoje mesto među četiri najbolje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ekipe - 1:1.

Filadelfija će tako u polufinalu ukrstiti koplja sa boljim iz duela između Klub Amerike i Portland Timbersa (prvi meč 1:1).

Ekipa Gabrijela Hajncea je stigla do prednosti u finišu prvog dela igre, ali u nastavku je retko prelazila centar. Domaćin je i dalje imao lepu prednost, ali je hteo što pred da razreši sve dileme, a takav pristup mu se isplatio tek u 88. minutu, kada je Poljak Pšibilko novim pogotkom zapečatio sudbinu Junajteda. Užasan meč odigrao je napadač Atlante Džozef Martinez, svojevremeno najbolji igrač MLS-a je susret okončao u 78. minutu, kada ga je Hajnce zamenio Toresom, ali je bilo kasno za gostujući sastav.

Santijago Sosa je dao nadu gostima u 45. minutu sjajnim pogotkom. Odlično se okrenuo pri prijemu loptu, stvorio je tako sebi puno prostora na levoj strani, namestio se na udarac na ivici kaznenog prostora i jako precizno poslao loptu u dalji ugao.

Ipak, u nastavku se pretežno igralo pred golom tima koji je morao da juri zaostatak. Filadelfija je pokazala da je kvalitetniji tim u ovom trenutku i pored činjenice da se muči sa rezultatima u MLS ligi. Mučili su gosti iskusnog Breda Guzana, pogodili i prečku, a onda je tačku na ovaj dvomeč stavio Kasper Pšibilko, pogotkom u 88. minutu, nemilosrdan je bio sa ivice peterca.

U drugom četvrtfinalnom duelu koji je odigran večeras, Kruz Azul je rutinski odradio posao protiv Toronta. Sastav iz Meksiko Sitija je branio 3:1 iz prvog meča, a uspeo je da slavili na svom stadionu - 1:0.

Sementerosi su tako stigli do polufinala, gde će igrati sa boljim iz duela između Montereja i Kolambus Krua (prvi meč 2:2).

Od prvog minuta se i večeras mogla videti razlika u kvalitetu između ovih ekipa. Kako je odmicao meč tako je domaćin sve bolje kontrolisao situaciju na terenu, da bi sredinom prvog dela igre ubio i poslednje nade Kanađana da mogu do čudesnog preokreta. Igralo se otvoreno od samog starta, Toronto je ima nekoliko opasnih napada, uspeo je čak da pogodi i prečku, ali ni u tom trenutku nije delovalo da bi mogao do plasmana u polufinale.

I onda, kada gosti već nisu iskoristili svoje prilike, momenat inspiracije Brajana Angula. Napadač iz Ekvadora je primetio da je golman Toronta Korona previše istrčao, raspalio je po lopti sa oko 25 metara udaljenosti, bio je to izuzetno precizan i odmeren šut napadača Kruz Azula, koji je postigao efektan pogodak i posramio čuvara mreže gostujuće ekipe.

Od tog trenutka Toronto kao da nije postojao na terenu, pa je pravo čudo kako nije pretrpeo i ubedljiviji poraz.

KONKAKAF LIGA ŠAMPIONA - ČETVRTFINALE, REVANŠI

Sreda

Filadelfija - Atlanta 1:1 (0:1) /prvi meč 3:0/

/Pšibilko 88 - Sosa 45/

Kruz Azul - Toronto 1:0 (1:0) /prvi meč 3:1/

/Angulo 28/

Četvrtak

02.00: Monterej - Kolambus /prvi meč 2:2/

04.15: Klub Amerika - Portland /prvi meč 1:1/

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.