FANTASTIČNO! Srbija pretekla Hrvatsku na listi koeficijenata, evo šta to znači za srpske klubove!

Izvor: Sportske.net, 25.Jul.2019, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FANTASTIČNO! Srbija pretekla Hrvatsku na listi koeficijenata, evo šta to znači za srpske klubove!

Odlično, nadamo se da će srpski klubovi nastaviti da igraju dobro i u nastavku evropskih takmičenja.

Srbija već sada ima koeficijent za ovu sezonu od 1,625, što je sjajno za drugo kolo kvalifikacija u Ligi šampiona i Ligi Evrope.

Crvena zvezda je do sada ostvarila dve pobede, baš kao i Čukarički, a obe ekipe imaju i po >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << jednu nerešenu utakmicu. Partizan je već ostvario jednu pobedu u isto toliko utakmica, dok je Radnički iz Niša doprineo onim nerešenim rezultatom protiv Flore u Nišu.

Dakle, Srbija u ovom trenutku ima pet pobeda, tri nerešena ishoda i jedan poraz, što je sasvim solidno u ovom delu sezone i što je dovoljno za koeficijent 1,625.

Gde smo sada na UEFA listi?

U poslednjih pet sezona (od sezone 2015/16 do sezone 2019/20) sakupili smo, makar za sada, 21,125 bodova.

Osijek je izgubio od CSKA iz Sofije, što je samo doprinelo razlici između Srbije i Hrvatske koja se povećala u korist naše zemlje koja je danas i zvanično pretekla Hrvate.

Dakle, sada je situacija sledeća:

Srbija je na 17. mestu sa 21,125, dok je Hrvatska na 18. mestu sa 21,000 bodova!

Pisali smo vam često, 15. mesto na listi koeficijenata donosi i dva učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampona, a tamo se trenutno nalazi Kipar, pa je jasno da treba da navijamo za poraze timova iz te države.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.