Izvor: MozzartSport.com, 26.Jun.2021, 23:12

Dosta je bilo ispadanja u Seriju C: Nautiko se ne šali, brani rekord i napada najjači rang

Brazil 2: Oposumi iz Resifea vode trku u drugoj ligi i nemaju poraz, a noćas se bore sa Remom u okviru 7. kola šampionata

Pored toga što su je već proglasili za najtežu sezonu u istoriji drugoligaškog takmičenja, iz razloga što se ne tako mali broj nekadašnjih nacionalnih pa i kontinentalnih šampiona zadesio u ovom takmičenju, Serija B drži i pakleni intenzitet odigravanja utakmica. Pojedini klubovi za manje od nedelju dana odigraju i po tri susreta, dok oni povlašćeni, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << samo zahvaljujući rasporedu imaju nešto više vremena za odmor, pa isti broj duela odigraju u periodu od deset dana. Vremena za treninge gotovo da nema, te se svi problemi, od taktike, angažovanja igrača usled prelaznog roka, pa do povreda i suspenzija, uglavnom rešavaju u hodu. Iz čitave ove gužve kao pobednik će izaći onaj koji ima najčvršće živce, a s obzirom da je tek početak i da smo kod nekolicine klubova već imali suspenzije glavnih stratega, pored toga što je najkonkurentnija do sada, biće ovo vrlo verovatno i najuzbudljivija sezona drugorangiranog prvenstva Brazila.

Iako je konkurencija velika, najmanje pola lige želi da se sledeće sezone nađe u elitnom društvu, posle šest odigranih kola jedan klub po svojoj spremnosti i pruženim igrama izdvojio se na čelu ovog karavana. Sa osvojenih 16 od mogućih 18 bodova Nautiko je trenutni lider prvenstva. Popularni Oposumi iz Resifea već sada pokazuju da su snažan kandidat za povratak u Seriju A posle devet godina odsustva, a u tom periodu doživeli su čak i ispadanja u Seriju C.

02.00: (1,45) Nautiko (3,80) Remo (7,75)

Nautiko je neporažen u prvih šest kola i noćas (02.00) brani sopstveni rekord u ovom takmičenju, kada na svom stadionu Baros Karvaljo dočekuje Remo, "najdražu" ekipu sa severa. Klub iz savezne države Para prošle sezone nastupao je kao član Serije C u kojoj je poneo epitet vicešampiona čime je izborio promociju u viši rang. Za razliku od njihovih domaćina kojima je jasan cilj povratak u najviši rang za "O Mais Querido" iliti Najdražima - kako glasi jedan od nadimaka ekipe - osnovni zadatak je opstanak u trenutnom rangu. Remo se posle šest rundi i sa isto toliko bodova nalazi na 16. poziciji i u ovaj susret ulazi iz dva vezana remija, ali i sa tri meča bez postignutog gola.

U prethodnom kolu, impresivan niz Nautikovih pobeda prekinula je Londrina, koja je kod kuće u meču bez postignutih golova uspela da ostane neporažena. Ipak, Oposumi su na taj susret otputovali vidno desetkovani. Najpre bez trenera Elija dos Anžosa koji je isključen na meču protiv Botafoga i koji je odrađivao suspenziju, ali i bez glavnog napadača Vinisijusa Santosa,dok je u odbrani falio Leonardo Vagner koji nije imao pravo nastupa zbog nagomilavanja žutih kartona. Za noćašnji duel iskusni stručnjak vraća se svojim obavezama, a na raspolaganju bi ponovo trebalo da ima sve igrače koji su bili u opticaju u dosadašnjem doku prvenstva. Pod znakom pitanja jedino je Vinisijus, koji je zbog povrede kolena odsustvovao sa prošlog meča, pa bi i ovoga puta umesto njega u ofanzivi mogao da se nađe Đovani Markes.

Izvanredna sezona Nautika praćena je evolucijom defanzivnog sistema ekipe koju je Elio dos Anžos doveo do neprepoznatljivosti. Osvajajući titulu saveznog prvenstva Oposumi su imali poteškoća u odbrambenom sektoru, gde su na 12 odigranih utakmica primili čak 14 golova. Na početku sezone u Seriji B, odbrambeni dvojac činili su Kleidson Andrade i Ronaldo Aves. Međutim, kako su runde prolazile mladi Leonardo Vagner preuzeo je Avesovu poziciju, a startni desni bek Brajan Boržes premešten je na suprotnu stranu umesto Rafinje, dok je njegovo mesto zauzeo Diogo Ereda, a u celom defanzivnom sistemu od presudnog značaja do izražaja je došla i uloga prvog čuvara mreže Aleksa Alvesa. Sve ovepromene i rotacije dale su i više nego zapažene rezultate. Nautiko je u prvih šest kola primio tek dva gola, a pritom je sačuvao efikasnost ofanzivne linije, koja je sa 10 postignutih golova druga u prvenstvu, iza Regatasove (CRB) koja ima pogodak više.

Sa druge strane, Remo ni na drugom susretu zaredom neće moći da računa na četvoricu veoma bitnih igrača, među kojima su čak tri defanzivca Rafael Žansen, Velington Silva i Marlon Farijas, kao i napadač Lukas Tosantins. Da situacija bude još i gora, vezista Diogo dos Santos, poznatiji kao Dioguinjo je na prethodnom susretu sa Guaranijem zaradio direktan crveni karton i to samo nekoliko sekundi pre poslednjeg sudijskog zvižduka, te mu preti suspenzija od najmanje dva meča zabrane igranja. Velikih problema imaće će Paulo Bonamigo u sastavljanju tima za noćašnji duel. Ipak, ima i dobrih vesti, kao što su povratak kapitena i defanzivnog veziste Andersona Ušoe, koji je odradio suspenziju od gomilanja žutih kartona, kao i defanzivca Sueltona Florensija koji je ponovo na raspolaganju posle oporavka od povrede.

Što se tiče međusobnih duela ovih timova, kroz istoriju oni su uglavnom odigravali u sklopu Serije B. Opet, poslednji zabeležen okršaj odigrao se u avgustu 2018. godine u Seriji C i okončan je nerešenim ishodom 1:1. Iste sezone, samo dva meseca ranije Nautiko je slavio na svom terenu rezultatom 3:2. Dok se za neke od prethodnih njihovih susreta treba osvrnuti čak 15 godina unazad, do sezone 2006. kada su oba kluba bili učesnici trenutnog ranga takmičenja.

BRAZIL 2 - 7. KOLO

Petak

Avai - CRB 1:0 (1:0)

/Džonatan 45/

Pelotas - Ponte Preta 1:1 (0:0)

/Fabrisio - Dohan 79/

Operario PR - Konfijansa 0:0

Guarani - Koritiba 0:2 (0:1)

/Kastan 20, Gamaljo 80/

Subota

Vila Nova - Gojas 0:0

Sampajo Korea - Botafogo u toku

23.30: (1,98) Vitorija (3,05) Londrina (4,00)

Nedelja

02.00: (1,45) Nautiko (3,80) Remo (7,75)

Ponedeljak

01.30: (2,85) CSA (2,80) Kruzeiro (2,70)

02.00: (1,92) Vasko (3,30) Bruske (3,90)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.