Do danas neotkriveni govor Luisa Enrikea za Barsinu istorijsku pobedu u Berlinu!

Izvor: Sportske.net, 06.Jun.2020, 13:31

Do danas neotkriveni govor Luisa Enrikea za Barsinu istorijsku pobedu u Berlinu!

Kakva priča, postoji li bolja motivacija?!

Na današnji dan, pre tačno pet godina, Barselona je osvojila svoju poslednju titulu u Ligi šampiona. Tim Luisa Enrikea razbio je Juventus rezultatom 3:1, strelci su bili Ivan Rakitić, Luis Suareza i Nejmar, dok je tračak nade, samo na kratko, Juventusu vratio Alvaro Morata.

Ali, ko je gledao tu utakmicu, seća se da se Juventus nije pitao ništa i >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << da je Barsa rutinski pobedila Alegrijev tim, baš kao i u dva navrata Fergusonov Mančester Junajted, 2009. i 2011. godine.

Tim povodom, Luis Enrike je dao intervju za Mundo Deportivo u kom se prisetio na koji način je motivisao tim na dan utakmice.

"Na poslednjem sastanku u hotelu pre polaska na stadion, bavili smo se taktičkim detaljima, ali sam u svlačionici poželeo da uradim i kažem nešto drugačije. Razmišljao sam šta bih ja voleo da čujem da sam igrač i šta bih verovao da bi moglo da pomogne. Odlučio sam da se našalim, pa sam pitao igrače koja je najgora stvar koja može da se desi te noći u Berlinu. Ćavi i Dani Alveš, kao najiskusniji kao iz topa su rekli "da izdamo naš, Barsin stil igre". Odgovorio sam im "Najgora stvar danas je biti igrač Juventusa koji treba da igra protiv ove Barse!", priseća se Luis Enrike i nastavlja:

"Zamislite da igrate u odbrani i treba da sačuvate svoj gol od Mesija, Suareza i Nejmara, da u veznom redu uzmete loptu Busketsu i Inijestu. Ili zamislite da ste napadač i morate da savladate Marka, pređete Pikea i Maskerana ili da morate da se branite i napadate Danija Alvesa kao Patris Evra. Igrači su se  nasmejali i ta opaska im je prijala i podigla samopouzdanje", ispričao je Luis Enrike.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.