Dan Lige šampiona, Zvezda napada Olimpijakos

Izvor: RTS, 01.Okt.2019, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan Lige šampiona, Zvezda napada Olimpijakos

Fudbaleri Crvene zvezde igraju protiv Olimpijakosa meč drugog kola Lige šampiona. Susret na stadionu „Rajko Mitić“ počinje u 21.00. Prenos je na našem Prvom programu i Radio Beogradu 1, strim je na RTS Palneti (samo za posetioce iz Srbije), tok meča pratite na našem portalu.
Nesvakidašnji duel dva bratska kluba sigurno će >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << obeležiti zajedničko navijanje pristalica beogradskog i atinskog kluba, ali na terenu će se vojevati prava borba. Ulog je veliki, a pobeda u ovom meču mogla bi trasirati put ka proleću u Evropi. Tako da prijateljstvo ostaje po strani, bar na travnatoj podlozi, a predstoji borba za bodove.

Velike emocije sa trbina i gromoglasno navijanje na teren će preneti želju za nadmetanjem i bespoštednom borbom. Taktičko nadmudrivanje dva trenera i, naravno, koncentracija igrača tokom svih 90 minuta odlučiće ko je bolji.
Iskustvo je na strani Olimpijakosa, kome je ovo 19. učešće u grupnoj fazi Lige šampiona, sedam puta je prošao u nokaut fazu, a jednom je stigao do četvrtfinala. Zvezdi je ovo drugo učešće u Ligi šampiona.
Ne treba zaboraviti ni na faktor sreće, jer našem šampionu sigurno će biti potreban kako bi sve zamisli trenera Milojevića preneo na teren i stigao do zacrtanog cilja.
Pored lepih reči o suparniku, treneri obe ekipe veruju u svoje igrače, znaju mane protivnika i veruju u trijumf svog tima, što su i potvrdili na konferenciji za novinare. Ostaje da se vidi ko će biti uspešniji u večerašnjem duelu?
Biće ovo prvi međusobni meč Crvene zvezde i Olimpijakosa u evropskim takmičenjima, a 2012. odigrali su prijateljski susret u kojem je Olimpijakos pobedio sa 2:1. 
Ekipe u duel ulaze sa različitim skorom. Crvena zvezda je u prvom kolu poražena u Minhenu od Bajerna sa 3:0, dok je Olimpijakos na premijeri grupe B remizirao sa Totenhemom pred svojim navijačima 2:2, iako su na toj utakmici Grci gubili sa 2:0 posle pola sata igre.
Naš najtrofejniji klub Crvena zvezda je, posle poraza od Bajerna, nadigrana i u „večitom“ derbiju od Partizana sa 2:0. Usledio je trijumf protiv Voždovaca, koji je popravio raspoloženje i veru u sebe igrača Zvezde.
Olimpijakos, koji je vicešampion Grčke, nalazi se na deobi prvog mesta u prvenstvu, gde su sakupili deset bodova iz četiri meča. Tim iz Pireja je u dosadašnjem delu Superlige Grčke zabeležio tri pobede i jedan remi i to u „večitom“ derbiju sa Panatinaikosom 1:1.
Početak utakmice je u 21.00. Direktan prenos je na Prvom programu RTS-a, Radio Beogradu 1, strim je na RTS Planeti (za posetioce iz Srbije), a tok meča pratite na našem portalu. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žurka navijača Zvezde i Olimpijakosa, spektakl na "Rajku Mitiću"

Izvor: RTS, 01.Okt.2019

Navijači Crvene zvezde i Olimpijakosa stigli su na stadion "Rajko Mitić" posle zajedničke šetnje kroz centar Beograda. Srpski i grčki crveno-beli okupili su se ispred hotela Moskva i zajedničkim korteom došli do stadiona. ...

Nastavak na RTS...

Vulić za RTS: Ušao sam sa verom u sebe

Izvor: RTS, 01.Okt.2019

. Miloš Vulić je pogotkom najavio veliki preokret Crvene zvezde u meču protiv Olimpijakosa. Odmah posle meča se potrudio da naglasi kako je najvažniji u svemu konačni trijumf crveno-belih..

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.