Da li Ole može da umrtvi i Gvardiolu ili se danas rešava pitanje šampiona?

Izvor: B92, 07.Mar.2021, 11:34

Da li Ole može da "umrtvi" i Gvardiolu ili se danas rešava pitanje šampiona?

Mančester siti dočekuje Mančester junajted (17:30) u meču 27. kola engleske Premijer lige.

Nezaustavljiva mašinerija Pepa Gvardiole ima 21 pobedu zaredom u svim takmičenjima i 15 uzastopnih pobeda u Premijer ligi.

Mančester siti ide ka novoj tituli šampiona Engleske, pošto imaju 12 bodova više od drugoplasiranog Lestera i 14 više od trećeplasiranog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mančester junajteda.

Izvesno je da je Mančester siti trenutno najdominantniji tim u Evropi i da deluje da niko ne može da im otkine makar jedan bod.

U goste im dolazi ekipa koja zna da "umrtvi" derbi utakmicu, što su činili čitave sezone.

Ekipa Ole Gunara Solskjera je u derbijima sa najvećim engleskim klubovima – Mančester siti, Čelsi, Arsenal, Liverpul i Totenhem, postigao samo jedan gol i to u porazu od "pevaca" od 1:6 na svom terenu.

Odigrali su dva puta 0:0 sa Čelsijem, 0:0 sa Liverpulom, 0:0 sa Mančester sitijem, 0:0 sa Arsenalom, koji ih je u prvom meču na "Old Trafordu" pobedio sa 1:0 golom iz penala.

Od svih nabrojanih utakmica, ne zna se koja je bila lošija i dosadnija i zasluge tome pripadaju Solskjeru, koji je nezainteresovanošću da napadne i proba nešto "umrtvio" svaki derbi ove sezone.

Slobodno se može istaći njihov prvi meč ove sezone kao najdosadniji u Premijer ligi jer nismo videli nijednu šansu na utakmici, pa čak nijednu želju da se stvori šansa.

U Liga kupu ih je Siti rutinirao i prošao u finale, a na poslednje dve utakmice im Junajted nije zatresao mrežu.

Junajted je slavio prošle sezone na "Old Trafordu", ali i na "Etihadu", pa je zanimljivo da Siti skoro dve godine nije pobedio Junajted u Premijer ligi.

Danas su veliki favoriti i 22. pobedom zaredom u svim takmičenjima bi praktično mogli da overe titulu.

Siti je kompletan, dok će Junajted igrati bez povređenog Pola Pogbe, povređenog Huana Mate i Davida De Hee, koji će biti odsutan mesec dana zbog ličnih razloga.

Pod znakom pitanja su Lindelef, Marsijal i Van de Bek.

Kakav rezultat prognozirate danas?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OLE GUNAR SOLSKJER: ‘Imamo kulturu i tradiciju koju ne želimo da menjamo’

Izvor: HotSport.rs, 07.Mar.2021

‘Voleo sam da centriram kao Bekam i driblam kao Gigs’. U nedelju je na programu još jedan derbi. U pitanju je duel između Mančester Sitija i Mančester Junajteda. Izabranici Pepa Gvardiole su domaćini,a ishod utakmice će mnogo doprineti borbi za osvajanje šampionske titule. Pred utakmicu sa...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.