Čelsi odredio prvu metu, u realizaciji transfera će im pomoći Milan!

Izvor: Sportske.net, 22.Maj.2018, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelsi odredio prvu metu, u realizaciji transfera će im pomoći Milan!

"Plavci" jednom velikom kupovinom žele da napadnu vrh Engleske, ali i Evrope, a ključnu ulogu u planiranju narednog prelaznog roka mogao bi da odigra Milan.

Kako ekskluzivno prenosi britanski "Telegraf", Čelsi je odredio prvu metu za naredni prelazni rok.

Uprava kluba sa "Stamford Bridža" želi da dovede jedno veliko pojačanje, kako bi ubedili svoje najbolje pojedince, poput Edena Azara, da jedna loša sezona neće uzdrmati klub i da već naredne planiraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << da se bore za trofej u Premijer ligi, ali i u Ligi šampiona.

Tako veruju da bi angažovanjem Roberta Levandovskog iz redova minhenskog Bajerna napravili pravi potez.

Poljak je tokom nedavno okončane sezone izrazio želju za promenom sredine. Angažovao je i novog agenta, o njegovoj karijeri sada brine Pini Zahavi, a ideja napadača Bajerna bila je da se preseli u madridski Real.

"Kraljevski" klub ipak nije pokazao dovoljnu količinu interesovanja, a pritom je i Bajern odbio mogućnost da ga proda Madriđanima, pa po svemu sudeći od prelaska bivšeg napadača Borusije u Madrid neće biti ništa.

Stidljivo se po medijima pominje i PSŽ kao moguća naredna destinacija za sjajnog poljskog reprezentativca, ali prema pisanju "Telegrafa" Čelsi je za sada prvi favorit.

Ipak, za realizaciju ovog transfera "Plavcima" će biti neophodan veliki novac, veruje se da bi Bajern pristao da ga proda tek ako bi neko ponudio oko 100 miliona funti za njegove usluge (oko 115 miliona evra).

Da bi sakupili taj novac, jasno je da će najpre morati da prodaju, a tu na scenu stupa Milan.

"Rosoneri" su još jednom razočarali svoje navijače, novi vlasnici su letos potrošili preko 200 miliona evra na pojačanja, obećavana je Liga šampiona, ali su na kraju na "San Siru" morali da se zadovolje šestim mestom i plasmanom u Ligu Evrope.

Ovog leta će uprava kluba iskoristiti da ispravi greške načinjene prošlog, a juče smo preneli reči sportskog direktora Mirabeljija o tome kakav je plan za predstojeći prelazni rok.

Dva napadača će napustiti ekipu, ideja je da se dovede jedan provereni centarfor, a prema poslednjim informacijama koje dolaze sa Apenina, to bi mogao da bude napadač Čelsija Alvaro Morata.

Španac je minulog leta stigao u London kao veliko pojačanje, platili su ga "Plavci" oko 78 miliona evra, ali daleko od toga da je bivši napadač Reala i Juventusa opravdao očekivanja.

U drugom delu sezone je postigao svega tri pogotka, nije se domogao ni spiska reprezentacije Španije za Mundijal u Rusiji, pa je sve veća verovatnoća da će napustiti "Stamford Bridž" nakon samo jedne sezone.

Pominjalo se da je Juventus voljan da ga vrati u svoje redove, kao i da je Morata zagrejan za tu varijantu, ali "Bjankoneri" žele da ga dovedu na pozajmicu koju bi platili 15 miliona evra, da bi narednog leta za 45 miliona evra otkupili njegov ugovor.

Ta ideja se na dopada upravi Čelsija, oni bi ga radije odmah prodali, pa se u čitavu priču uključio Milan.

Morata je generalno zainteresovan da se vrati u Seriju A, a prema najnovijim informacijama njegov agent je obavio razgovore sa predstavnicima kluba sa "San Sira" minulog vikenda.

Milan je svestan da će morati da pošalje dobru ponudu na "Bridž", a nadaju se da će sakupiti dovoljno novca prodajom dvojca koji smo već pomenuli.

Videćemo kako će se stvari odviti, Čelsi najpre mora da proda Španca, kako bi sakupio novac za kupovinu Roberta Levandovskog iz Bajerna.

Dolazak Poljaka u London bi definitivno ubedio Azara i Kurtou, koji su na spisku želja predsednika Reala Florentina Pereza, da ostanu na "Stamford Bridžu" makar još jednu sezonu, a "Plavci" bi sa najboljim strelcem Bundeslige "bacili rukavicu" aktuelnom šampionu Mančester Sitiju, ali i svim ostalim klubovima koji naredne sezone planiraju da se bore za vrh Premijer lige.

Ostaje i pitanje ko će predvoditi Čelsi naredne sezone, sve je izvesnije da Konte napušta klub nakon dve sezone, ali nema sumnje da bi svaki trener voleo da na raspolaganju od naredne sezone ima Levandovskog, pa će Čelsi na realizaciji transfera raditi nevezano sa tim ko će preuzeti klupu od Italijana.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.