Izvor: MozzartSport.com, 17.Apr.2021, 09:48

Čekićari se ne šale, tinja san o Ligi šampiona

Premijer liga: Vest Hem u Njukaslu želi da nastavi trijumfalnu seriju. Vulverhempton favorit protiv otpisanog Šefild junajteda

Ni najveći optimisti među navijačima Vest Hema nisu se nadali da će njihov tim sedam kola pre kraja Premijerlige da bude vladar Londona. Čelsi, Totenhem, Arsenal, Kristal Palas i Fulam gledaju u leđa četi Dejvida Mojesa. Pre nekoliko sezone Slaven Bilić je bio blizu da Čekićare odvede u elitno klupsko takmičenje na Starom kontinentu, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ali u finišu prvenstva Engleske morao da se zadovolji sa Ligom Evrope. Ova sezona je kao iz snova. San o Ligi šampiona tinja na Olimpijskom stadionu.

Osim nekadašnjeg trenera Evertona i Mančester junajteda najzaslužniji za procvat tima iz istočnog dela engleske prestonice je Džesi Lingard, "otpadnik" sa Old Traforda. Nije Ole Gunar Solskjer, menadžer Mančester junajteda, verovao u ovog fudbalera, ali ga je Mojes preporodio, pa igrač Đavola na pozajmici u timu iz Londona igra polusezonu života i na leto može da bira narednu destinaciju.

Čelsi na petom mestu diše za vratom Vest Hemu koji danas (13.30) gostuje na severu zemlje probuđenom Njukaslu. Svrake su se odlepile na šest bodova u odnosu na Fulam u borbi za opstanak. Četiri boda u prethodna dva kola kapital su koji crno-belima garantuje nešto mirniji finiš sezone, ali daleko od toga da mogu da se opuste, da je obezbeđeno igranje Premijer lige i naredne sezone.

13.30: (3,20) Njukasl (3,35) Vest Hem (2,25)

Menadžera Svraka Stiva Brusa raduje oporavak od povreda napadača Kaluma Vilsona i Alana Sen Maksamana. Obojica su bila rezerve u prošlom kolu kada je pobeđen Barnli u gostima sa 2:1. Sada su spremni za svih 90 minuta. Zbog problema s preponama van stroja je Rajan Frejzer. U timu neće biti ni Isaka Hejdena, Fabijana Šara i Džamala Laskelsa.

Mojesa muči samo povreda Erona Kresvela koji je izašao iz igre prošle nedelje u meču sa Lesterom. Njegove igranje je pod nakom pitanja. U konkurenciji za tim nisu ni Deklan Rajs i napadač Majkl Antonio. Lingard je raspucan, postigao je četiri gola na prethodna tri meča i biće glavni adut tima iz preestonice.

Čekićari igraju efikasne utakmice na gol više u poslednje vreme. Na prethodna dva meča su sa po 3:2 dobili Lester i Vulvehempton. U prvom delu sezone Njukasl je iznenadio Vest Hem, slavio je na Olimpijskom stadionu sa 2:0 pogocima Vilsona i Hendrika.

21.15: (1,72) Vulverhempton (3,45) Šefild Junajted (5,50)

Vulverhempton je ove sezone razočarao. Nije četa Nuna Espirita Santa ni bleda senka onog tima koji je bio u vrhu engleskog fudbala. Loše igre, povrede ključnih igrača, pre svega Meksikanca Himeneza uticali su na blede Vukove. U goste im večeras (21.15) dolazi otpisani Šefild junajted koj je odavno digao ruke od elite i posle dve sezone u Premijerligi opet će u Čempionšip.

Kod domaćina u timu se vraća Vili Boli posle preležane korone, dok je u izolaciji i dalje vezista Ruben Neves. Van tima su i povređeni Žoaa Mutinjo, Marsal i Pedro Neto. Gosti iz Jorkšira su lišeni pomoći Olija Mekbirnija i Bilija Šarpa koji neće igrati do kraj sezone zbog povreda.

PREMIJER LIGA – 32. KOLO

Petak

Everton - Totenhem 2:2 (1:1)

/Sigurdson 31 penal, 62 – Kejn 27, 69/

Subota

13.30: (3,20) Njukasl (3,35) Vest Hem (2,25)

21.15: (1,72) Vulverhempton (3,45) Šefild Junajted (5,50)

Nedelja

14.30: (1,78) Arsenal (3,50) Fulam (4,90)

17.00: (1,37) Mančester Junajted (4,80) Barnli (8,50)

Ponedeljak

21.00: (4,60) Lids (3,70) Liverpul (1,77)

Utorak

21.00: (1,58) Čelsi (3,80) Brajton (6,50)

Sreda

21.15: (8,50) Aston Vila (4,50) Mančester Siti (1,40)

Četvrtak

21.00: (1,60) Lester (3,80) VBA (6,00)

Odloženo

Sautempton – Kristal Palas

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.