Izvor: MozzartSport.com, 31.Jul.2020, 00:15

CAS odbio žalbu Trabzona - ništa od Lige šampiona

Prvo izgubili u trci za titulu, sada nestaje i evropska pozornica

Fudbaleri turskog Trabzona neće nastupati u predstojećem izdanju Lige šampiona pošto je Sud za sportsku arbitražu (CAS) poništio žalbu. Šestostruki šampion Turske je sezonu završio na drugoj poziciji čime je trebalo da obezbedi pravo nastupa u elitnom evropskom takmičenju, međutim, kako je odluka CAS-a ostala na snazi, Trabzon nećemo i na evrosceni naredne sezone.

Klub se sa ovom odlukom suočavao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u julu prošle godine, zbog nepravilnosti u poslovanju tokom 2016. Reč je o kršenju pravila finansijskog fer-pleja, ustanovljenog još 2011. godine kako bi se koliko-toliko smanjio jaz u platežnoj moći klubova.

Najgore moguće vesti za Trabzon, otvorile su Bešikatašu direktan plasman u Ligu šampiona, dok će Sivas, Alanja i Galtasaraj biti učesnici Lige Evrope.

Dakle ne samo da je klub sa Crnog Mora izgubio u borbi za titulu u finišu prvenstva, već i pravo nastupa u takmičenju koje sa sobom donosi višemilionsku zaradu. Kada se na to doda momenat da sa nekoliko kvalitetnih partija u Ligi šampiona igračima cena ume da poraste dva, tri, pa i pet puta, onda je jasno koliko će Trabzon biti osakaćen u sezoni koja sledi. Videćemo da li će se igrački kadar vicešampiona turske raspršiti do kraja letnjeg prelaznog roka ili će ekipa sačuvati okosnicu i pokušati da ponovi rezultate iz ove sezone.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.