Zvezda u finišu nokautirala Olimpijakos!

Izvor: RTS, 01.Okt.2019, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda u finišu nokautirala Olimpijakos!

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Olimpijakos sa 3:1 u drugom kolu grupe B Lige šampiona. Crveno-beli su gubili na poluvremenu, ali su odigrali izuzetno hrabro i napadački u drugom delu i došli do velikog preokreta.
Zvezda sada ima tri boda i nalazi se na drugoj poziciji na tabeli iza neprikosnovenog Bajerna iz Minhena, dok joj u leđa gledaju Olimpijakos i Totenhem.

Duel dva bratska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kluba počeo je u nešto sporijem ritmu, Zvezda je na početku insistirala na posedu lopte, ali nije bilo konkretnijih akcija.

Posle dvadesetak minuta grčki vicešampion se oslobodio pritiska i počeo da preti – najaktivniji u napadima bili su Kamara i Lovera, dok je Gerero uputio dva veoma opasna udarca.
Oba su završila pored desne stative gola koji je čuvao Milan Borjan, ali je Olimpijakos poveo u 37. minutu.
Spomenuti Borjan katastrofalno je reagovao posle centaršuta iz prekida i udarca Rubena Semeda u 37. minutu, lopta je ušla u bliži ugao i portugalski defanzivac je doneo prednost ekipi iz Pireja.
Tim rezultatom otišlo se na odmor, a igrači srpskog šampiona izašli su na teren u nastavku rešeni da promene dešavanja. Dušan Jovančić je nekoliko puta neuspešno pokušavao, a kada je ustupio mesto Milošu Vuliću, Zvezda je preokrenula stvari u svoju korist.
U tome im je mnogo pomogao Jasin Benzija, koji je u 58. minutu dobio drugi žuti karton, da bi crveno-beli brojčanu prednost iskoristili nekoliko trenutaka kasnije.
Nakon centaršuta Tomanea sa levog boka i slabije reakcije odbrane Olimpijakosa, rezervista Vulić je rezantno šutirao i pogodio donji levi ugao za veliko slavlje na "Mitiću".
Od tog trenutka krenuo je veliki pritisak domaćina – pokušavali su redom Kanjas, Jagoš Petrović (ušao umesto Kanjasa) i Ričmond Boaći koji je zamenio Van la Laru, ali je golman Žoze Sa u svakoj od situacija sigurno reagovao.
Finiš susreta doneo je velike šanse za Olimpijakos, ali i nokaut Zvezde. Prvi pogodak delo je Nemanje Milunovića u 87. minutu. Sjajno je korner izveo Marin i centrirao na peterac, tamo je štoper bio najviši u skoku i zakucao loptu u mrežu gostiju.
Gotovo identična situacija je viđena u sledećem napadu, kada je Boaći, takođe udarcem glavom, postavio konačan rezultat.
U drugoj utakmici grupe B Bajern je došao do drugog trijumfa, pobedivši Totenhem u Londonu sa ogromnih 7:2.
U sledećem kolu, 22. oktobra, Zvezda će gostovati "pevcima", dok će Olimpijakos dočekati Bavarce.
Tok meča:
22.54 – Kraj utakmice! Zvezda je srušila Olimpijakos sa 3:1 na "Rajku Mitiću"!

22.50 – GOOOL! Zvezda nokautirala Olimpijakos! Još jedan korner, sada je najviši u skoku bio Boaći i pogodio za 3:1!
22.47 – GOOOL! Zvezda preokreće rezultat na 2:1! Sjajno je korner izveo Marko Marin i centrirao na peterac, tamo je Nemanja Milunović bio najviši u skoku i zakucao loptu u mrežu gostiju.

22.45 – Snažan udarac Kamare sprečio je Borjan da uđe u mrežu, posle čega je Merija imao stoprocentnu priliku za Olimpijakos. Zvezda se provukla pošto je promašio čitav gol sa pet metara.
22.43 – Njegoš Petrović zbog oštrog starta dobija žuti karton.
22.41 – Gnabri het-trikom u Londonu "overava" pobedu Bajerna, a Levandosvski pogađa za ogrmonih 2:6.
22.40 – Tražili su crveno-beli penal misleći da je lopta udarila Cimnikasa u ruku, ali nije bilo potrebe da sudija gleda snimak.

22.38 – Druga promena kod Grka, El Abdelaui menja Masurasa u 79. minutu.
22.37 – Probao je i Petrović sa velike udaljenosti, Sa ponovo hvata loptu bez većih problema.
22.35 – Boaći pokušava glavom, nije dobro zahvatio loptu.
22.33 – Kanjas je završio susret i umesto njega će poslednjih dvadesetak minuta igrati Njegoš Petrović.
22.30 – Udarac Kanjasa sa 20 metara, Žoze Sa sigurno reaguje.
22.22 – GOOOL! Zvezda izjednačuje na 1:1 preko Vulića! Isplatila se promena Milojeviću i naš tim dolazi do poravnanja. Nakon centaršuta Tomanea sa levog boka i slabije reakcije odbrane Olimpijakosa, Vulić je rezantno šutirao i pogodio donji levi ugao za veliko slavlje na "Mitiću".

22.21 – Po promena na obe strane u 61. minutu – kod Zvezde Boaći menja Van la Paru, dok na drugoj strani Lovera ustupa mesto Podensu.
22.20 – Odmah veliki pritisak Zvezde, Marin centrirao na drugu stativu odakle Rodić hvata volej, lopta je prohujala pored bliže stative.
22.17 – Olimpijakos ostao sa igračem manje! Benzija je zaradio drugi žuti karton i naš tim će do kraja imati brojčanu prednost.

22.15 – Kakva prilika za Crvenu zvezdu! Marin i Gobeljić su kombinovali po desnoj strani, desni bek je uputio odličnu povratnu na penal, odakle je Van la Para imao sjajnu šansu, ali je očajno šutirao.
22.14 – Prva izmena u Zvezdi, Jovančić je ustupio svoje mesto Milošu Vuliću u 55. minutu.
22.13 – Prete naši crveno-beli posle prekida, opet je Jovančić pokušao kroz gužvu, nisu srpski igrači za sada dovoljno precizni.
22.12 – Bajern ne staje u Londonu, Gnabri je povisio na 1:4 sa dva brza gola i Bavarci su veoma blizu i drugog trijumfa.
22.08 – Prvi udarac ka golu grčkog vicešampiona u drugom poluvremenu uputio je Jovančić sa distance, ali je to učinio veoma loše.
22.05 – Počeo drugi deo igre na "Rajku Mitiću".
21.47 – Kraj prvog poluvremena, Olimpijakos ima minimalno vođstvo u Beogradu.

21.46 – U smiraj prvog dela u Londonu Bajern preokreće preko Roberta Levandovskog i vodi 1:2.
21.45 – Prilika za Zvezdu posle kornera, Jovančić je atraktivno pokušao preko glave iz peterca, loptu je lako uhvatio golman Žoze Sa.
21.43 – Prva javna opomena i za goste, u finišu poluvremena je "požuteo" Benzija.

21.39 – GOOOL! Olimpijakos vodi protiv Zvezde sa 0:1! Golman Zvezde Milan Borjan katastrofalno je reagovao posle centaršuta i udarca Rubena Semeda u 37. minutu, koji trese mrežu iz veoma teške situacije.
21.38 – U 36. minutu, posle greške i faula kojim je sprečio kontru, Radživ Van la Para ostaje upisan u beležnicu Benoa Bastijena.
21.32 – U 30. minutu Zvezda je izborila prvi korner, Rodić je bio najviši u skoku, bez prave završnice.
21.27 – Rodić dobija prvi žuti karton.
21.26 – Sa distance preti Gerero, lopta odlazi malo pored desne stative. Potom je bio i u dobroj šansi nakon sjajnog driblinga i centaršuta Cimikasa – Zvezda je imala mnogo sreće.

21.24 – Delovalo je kao prva ozbiljnija akcija domaćina, ali je Tomane ipak bio u ofsajdu.
21.15 – U Londonu, u meču iste grupe, Totenhem je od od 12. minuta vodio protiv minhenskog Bajerna golom Hjong-Min Sona, ali je Kimih izjednačio nekoliko trenutaka kasnije – 1:1.

21.14 – Lovera minut kasnije pokušava sa distance, bez većeg uspeha.
21.13 – Prvi konkretan napad beogradski crveno-beli izveli su po levom boku, ali centaršut Rodića nije pogodio nikoga na drugoj stativi.
21.07 – Zvezda je na početku utakmice insistirala na posedu i lopta je bila više u nogama crveno-belih. U šestom minutu je Marin centrirao kao Garsiji, ali je lopta otišla u gol-aut.
21.02 – Počela je utakmica Crvene zvezde i Olimpijakosa u drugom kolu Lige šampiona.

20.45 – Za sada ne deluje da će stadion biti ispunjen do poslednjeg mesta, ali se čini da će gledaoci ulaziti i pošto duel počne.  
20.30 – Utakmici prisustvuju zlatni odbojkaši, koji su obišli krug oko terena, a publika ih je pozdravila uzvicima "šampioni". 
20.00 – Trener gostujućeg sastava Pedro Martins odlučio je da malo "promeša karte" i na klupi je ostavio trojicu važnih igrača - Danijela Podensa, Giljermea i Matjea Valbuenu.

19.47 – Izašli su sastavi ekipa:
Crvena zvezda: Borjan – Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić – Kanjas, Jovančić – Garsija, Marin, Van la Para – Tomane
Olimpijakos: Žoze Sa – Torosidis, Semedo, Merija, Cimikas – Kamara, Buhalakis – Lovera, Benzija, Masuras – Gerero 
19.05 – Navijači Zvezde i Olimpijakosa u zajedničkom korteu su stigli na stadion "Rajko Mitić". Opširnije o tome pročitajte OVDE.

Biće ovo prvi međusobni meč Crvene zvezde i Olimpijakosa u evropskim takmičenjima, a 2012. odigrali su prijateljski susret u kojem je tim iz Pireja pobedio sa 2:1.
Ekipe u duel ulaze sa različitim skorom.
Crvena zvezda je u prvom kolu poražena u Minhenu od Bajerna sa 3:0, dok je Olimpijakos na premijeri grupe B remizirao sa Totenhemom pred svojim navijačima 2:2, iako su na toj utakmici Grci gubili sa 2:0 posle pola sata igre.
U istom terminu "pevci" dočekuju nemačkog šampiona u drugom meču grupe B.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Olimpijakos nokautiran, fantastična završnica Zvezde za prvu pobedu u Ligi šampiona

Izvor: B92, 01.Okt.2019

Velika pobeda Crvene zvezde u Ligi šampiona!!!..Crveno-beli su posle preokreta pobedili Olimpijakos na stadionu "Rajko Mitić" u 2. kolu B grupe Lige šampiona - 3:1 (0:1)...Gosti iz Pireja su poveli golom Semeda u 37. minutu, posle velike greške Borjana, izjednačio je Vulić u 62. minutu, a tačku...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.