Benfika kažnjava surovo! Zenit će morati još da plati za četvrtfinale, Dzjuba neće spavati (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 09.Mar.2016, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Benfika kažnjava surovo! Zenit će morati još da plati za četvrtfinale, Dzjuba neće spavati (VIDEO)

Preokretom za infarkt, lisabonski Orlovi se plasirali među osam najboljih u Evropi

Posle Real Madrida i Volfzburga, dobili smo i trećeg učesnika četvrtfinala Lige šampiona. Među osam najboljih se plasirala Benfika koja je opet savladala Zenit i zasluženo eliminisala ruskog šampiona. Orlovi su posle minimalne pobede u Lisabonu pre tri nedelje, danas u Sankt Peterburgu slavili 2:1  velikim preokretom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u finišu meča.

Međutim, nije baš bilo tako jednostavno kao što konačan rezultat govori. Zenit je imao Portugalce u šaci, a Artjom Dzjuba je tragičar meča. Propustio je sijaset dobrih prilika i ako treba tražiti krivca u ruskim redovima, onda je to popularni Dzjubinjo.

Iako je imala minimalnu prednost iz prvog meča, Benfika nije izašla na teren Petrovskog da se brani i na kontre čeka gol u gostima koji bi joj značio skoro siguran prolaz. Portugalski tim je u svakom segmentu igre bio ravnopravan Rusima u prvom poluvremenu. Po dve dobre šanse su viđene na obe strane, ali nije to bio fudbal zbog kojeg bi poželeli da neki od pomenuta dva tima vidite u četvrtfinalu Lige šampiona. Treba napomenuti i da je gostujući trener Rui Vitorija imao ogromne muke da sastavi tim za ovaj meč, pa je na poziciji štopera prinudno igrao vezista Samaris kojeg je na sredini terena zamenio Ljubomir Fejsa.

Ali, vatra se se rasplamsala u drugom delu igre. Posle dvostruke izmene Viljas Boasa i ulazaka Smoljnikova i Šatova na desnu stranu, Zenit je postao daleko opasniji i počeo da lomi otpor Portugalaca. Stezao se obruč oko Edersonovog gola i konačno je domaći tim poveo u 69. minutu.

Žirkov je kao u najboljim danima karijere protutnjao levom stranom. Čini se da je pritom faulirao i Semeda, ali se sudija Kasai nije oglasio. Lepo je zavrnuo na glavu Hulku kojem nije bilo teško da pogodi za veliku radost na Petrovskom. Ubrzo je Dzjuba imao fenomenalnu šansu za 2:0, ali je Ederson danas spasao Benfiku. Zenit nije iskoristio period igre u kojem je Benfika bila u nokdaunu da drugim golom prelomi pitanje pobednika i usledila je surova kazna.

Meksikanac Himenez je ispalio bombu sa 30 metara koju je Lodigin zaustavio krajnjim naporima, ali je samo odbio loptu do Nika Gaitana koji je rutinski pogodio mrežu. Igrao se 85. minut i vremena za Zenit više nije bilo. Dok se čekao poslednji sudijski zvižduk, Rusi su doživeli potpuni nokaut. U šestom minutu nadoknade, Gaitan je proigrao Talisku koji je Portugalcima doneo totalni preokret i pobedu!

Klub iz Sank Peterburga ostaje sa prokletstvom osmine finala Lige šampiona. Nikada nisu bili u boljoj prilic da se plasiraju u četrvtfinale. I opet nisu uspeli... Ogromna ulaganja očigledno nisu dovoljno da bi se ugurali u sam vrh evropskog fudbala. Sada vrlo verovatno sledi velika rekonstrukcija tima. Promena trenera je siguran i klub iz Sankt Peterburga će morati da započne novi ciklus. Benfika je sa nadmašila sva očekivanja i zasluženo se našla među osam najboljih u Evropi.

ZENIT - BENFIKA 1:2 (0:0)
/Hulk 69 - Gaitan 85, Taliska 90+5/
Zenit (4-2-3-1): Lodigin - Anjukov (od 58. Smolnjikov), Lomberts, Luis Neto, Žirkov - Maurisio (82. Jusupov), Vitsel - Hulk, Dani, Kokorin (58. Šatov) - Dzjuba
Benfika (4-4-2): Ederson - Semedo, Samaris, Lindelof, Eliseu - Gaitan, Fejsa, Pici (od 73. Salvio), Renato Sančez - Mitroglu (od 68. Himenez), Žonas (od 91. Taliska)

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.