Izvor: RTS, 01.Okt.2020, 18:10

Bavarci pokupili sve nagrade u Ligi šampiona, De Brujne jedini "uljez"

Fudbaleri minhenskog Bajerna očekivano su pokupili gotovo sve individualne nagrade koje je dolelila Evropska fudbalska unija (Uefa) za prošlu sezonu Lige šampiona. Bajern je osvojio titulu šampiona Evrope tako što je dominantno pobedio sve utakmice, a u finalu je minimalnim rezultatom savladao Pari Sen Žermen. Sjajne oartije donele su Robertu Levandovskom priznanje za najboljeg igrača Evrope za sezonu 2019/2020.
Levandovski je dominantnim igrama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << potpuno zaslužio da bude proglašen za najboljeg fudbalera Evrope i, verovatno bi dobio i Zlatnu loptu Frans fudbala da ona nije otkazana zbog pandemije koronavirusa.

Manuel Nojer proglašen je najboljim golmanom, za najboljeg defanzivca izabran je Jozua Kimih, a u konkurenciji napadača nagrada je otišla u ruke koga drugog do spomenutog Poljaka.
Jedini "uljez" je najbolji igrač Mančester sitija Kevin De Brujne, koji je proglašen za najboljeg veznog fudbalera.
Nekadašnji napadač Olimpika iz Marselja i Čelsija Didije Drogba dobitnik je nagrade koju dodeljuje predsednike Uefe Aleksander Čeferin, za sve uspehe i zasluge tokom nastupa u Ligi šampiona.
Dileme nije bilo kada je trener u pitanju, Hansi Flik je poneo laskavo priznanje.
U ženskoj konkurenciji laureati su golmanka Sara Buadi (Olimpik Lion), odbrambena igračica Vendi Renar (Olimpik Lion), vezistkinja Dženifer Marožan (Olimpik Lion) i Pernila Harder (Volfsburg/Čelsi).
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.