Izvor: MozzartSport.com, 15.Okt.2021, 10:00

Bašakšehir počinje eru sa Belezogluom na klupi, Bešiktaš bez Pjanića u gradskom derbiju

Superliga Turske: Crno-beli Orlovi bi pobedom na stadionu Fatih Terim bar na dva dana preuzeli čelo prvenstva. Debi mladog sturčnjaka na klupi bivšeg šampiona. Gosti bez petorice igrača, ali i bez suspendovanog trenera Sergena Jaldžina

Prošle sezone je Bešiktaš dominirao u Turskoj, osvojio je duplu krunu, a ove je krenuo dobro. Drži priključak za vodećim Fenerbahčeom i Trabzonom. Crno-beli Orlovi su u prethodnom periodu imali velikih problem s povredama igrača. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << U nekim utakmica falio je dvocifreni broj fudbalera, pa učinak od pet pobeda, dva remija i jednim porazom, od Altaja u gostima (1:2), nije loš za četu Sergena Jaldžina.

Šampion danas (19.00) igra gradski derbi sa Bašakšehirom na stadionu Fatih Terim u Istanbulu. Prvak Turske iz 2020. godine se protekle sezone borio za opstanak, a i sada mu ne gine bitka za ostanak u najjačoj ligi Turske. Nekada je ovaj klub bio miljenik turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, ali čini se da je prošao medeni mesec za Bašakšehir. Samo dve pobede i šest poraza, loš je početak za tim iz najvećeg grada u državi. Bašakšehir je pre dve nedelje promenio trenera. Na klupu je stigao Emre Belezoglu koji je protekle sezone sedeo na klupi Fenerbahčea. On je zamenio Ajkuta Kočamana.

19.00: (2,95) Bašakšehir (3,35) Bešiktaš (2,40)

Situacija u Bešiktašu sa povredama je mnogo bolja. Nedostajeće "samo" petorica, a to su Kevin N’Kadu, Mehmet Topal, Fabris N’Sakala i Kenan Karaman, letošnja akvizicija iz Fortune iz Diseldorfa. U poslednjem trenutku je otpao i Miralem Pjanić.

Kanađani Kajl Larin i Atiba Hačinson nisu igrali za svoju reprezentaciju u prethodna tri meča kvalifikacija za Mundijal u Kataru, u Konkakaf zoni, ali su se oporavili od povreda i biće u konkurenciji za tim. Vraćaju se i Rašid Gezal i Velinton Souza, kao i Francisko Montero koji se oporavio od virusa korona. Najviše se očekuje od belgijskog napadača Mišua Batšuaija, letošnjeg pojačanja iz Čelsija.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Bešiktaš će za ovaj meč da bude lišen usluga trenera Sergena Jaldžina koji neće moći da sedi na klupi šampiona zbog isključenja u prošlom kolu. Belezoglu će debitovati na klupi domaćina u zvaničnim mečevima. Proteklog vikenda je vodio tim u prijateljskom meču sa Kodžaelijem. U startnoj postavi se očekuje i srpski internacionalac Danijel Aleksić.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Bašakšehir je pobedio poslednje dve utakmice na svom terenu. Bešiktaš igra utakmice na veliki broj golova. Na pet u nizu na mečevima crno-belih bilo je tri ili više pogodaka. Prošle sezone su Orlovi sva tri puta dobili gradskog rivala. U šampionatu su slavili oba puta sa po 3:2, dok su u polufinalu Kupa Turske pobedili istim rezultatom, ali posle produžetaka. Posle 90 minuta je bilo 2:2. Gol za finale postigao je Kanađanin Kajl Larin na asistenciju Adema Ljajića. Bivši srpski reprzeentativac je na ledu ove sezone. Nije odigrao ni minut u ovom šampionatu, a u januaru bi mogao da promeni sredinu, šest meseci pre isteka ugovora sa ekipom iz Istanbula.

-----------------------------

Utakmice šampionata Turske možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

TURSKA 1 – 9. KOLO

Petak

19.00: (2,95) Bašakšehir (3,35) Bešiktaš (2,40)

Subota

12.30: (1,95) Giresun (3,45) Rize (4,00)

15.00: (1,90) Sivas (3,50) Antalija (4,20)

18.00: (1,75) Adana Demir (3,60) Malatija (4,90)

Nedelja

12.30: (2,50) Kasimpaša (3,25) Geztepe (2,90)

15.00: (2,15) Altaj (3,40) Karagumruk (3,40)

15.00: (1,57) Galatasaraj (4,00) Konja (6,00)

18.00: (2,60) Trabzon (3,30) Fenerbahče (2,70)

Ponedeljak

19.00: (1,75) Alanja (3,60) Kajzeri (4,90)

19.00: (1,88) Hataj (3,50) Gazijantep (4,20)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.