Izvor: RTS, 08.Avg.2020, 23:09

Barsi dovoljno poluvreme protiv Napolija, Bajern nokautirao Čelsi

Fudbaleri Barselone i Bajerna poslednji su učesnici četvrtifnala Lige šampiona. Katalonci su na Nou Kampu savladali Napoli sa 3:1 i posle remija u Italiji 1:1 plasirali se među osam najboljih u elitnom takmičenju. Bajern još jednom ubedljivo trijumfovao protiv Čelsija 4:1 i istakao kandidaturu za najviše domete. Mečevi četvrtfinala na programu su od 12. do 15. avgusta u Lisabonu.
Jedno poluvreme bilo je dovoljno Barseloni da se plasira u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << četvrtfinale Lige šampiona, pa i nešto bolja igra Napolija u drugih 45 minuta nije poremetila planove Kikea Sentjena da odvede svoj tim u Lisabon.

Napolitanci su imali svoje šanse, prvu je propustio Mertens već u drugom minutu pogodivši stativu Ter Štegenovog gola.
Kazna je brzo stigla. Prvo je Lengle doneo prednost domaćinu u 10. minutu, da bi u 23. Lionel Mesi izveo jednu od svojih čarolija i udvostručio prednost.
U finišu prvog dela videli smo dva penala. Prvo je Suarez uvećao prednost svog tima, da bi u poslednjim trenucima prvog poluvremena Lorenco Insinje postigao, ispostaviće se, poslednji pogodak na meču.

U nastavku je Napoli imao terensku inicijativu i više udaraca ka golu rivala, ali pogodaka nije bilo, pa je Barselona ukupnim rezultatom 4:2 kupila kartu za Lisabon.
Katalonci će se za plasman u polufinale elitnog takmičenja boriti protiv Bajerna, koji je i drugi put ubedljivo savladao Čelsi, ovoga puta 4:1.
Posle trijumfa od 3:0 u Londonu, malo ko je verovao da Čelsi može do čuda, što se ispostavilo kao apsolutno tačno.
Bajern je svih 90 minuta držao konce igre u svojim rukama, a do prednosti je došao već u 10. minutu kada je Robert Levandovski uskoristio jedanaesterac.

U 24. minutu Ivan Perišić je udvostručio prednost svog tima, a Tami Abraham u finišu prvog dela postigo počasni pogodak za plavce.
U nastavku je Bajern postigao još dva pogotka. Prvo je Toliso povećao prednost svog tima, da bi konačan rezultat postavio Robert Levandovski, svojim 53. pogotkom u sezoni, u svim takmičenjima.
Utakmice četvrtfinala Lige šampiona igraju se od 12. do 15. avgusta u Lisabonu.
Parovi četvrtfinala:
Lajpcig - Atletiko Madrid
Atalanta - PSŽ
Bajern - Barselona
Mančester siti - Lion

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.