Izvor: MozzartSport.com, 25.Jan.2021, 13:13

Bajić pred meč odluke u Ligi šampiona: S verom u region

"Mislim da smo napravili veliki rezultat, jer smo krenuli od kvalifikacija. U najjačoj smo grupi. Nemamo pritisak, ali uradićemo sve što je do nas da pokušamo da se plasiramo među 16 najboljih"

Tokom dosadašnjeg dela sezone većina klubova koji su (ostali) u konkurenciji za plej-of znala je da zauzme poveći broj novinskih stubaca zbog uzleta u ABA ligi. Jedino je, čini se, Igokea ćutala i - radila na terenu. Momci iz Laktaša posle 15 utakmica, samo za one koji su manje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bili fokusirani na igru čete Dragana Bajića, medijski su neopaženo stigli do vrha. Kod kuće su rušili gotovo sve, osim Megu na staru sezone. Tek nešto skormniji su bili na gostiujućim terenima, što im daje za pravo da veruju da će se posle osam godina plasirati u plej-of.

"Kao trener sam srećan kako igramo", sklanja u stranu Bajić u razgovoru sa MOZZART Sport aktuelne rezulate Igokee. Ne želi da oni budu dodatni teret timu koji je pokazao da zna kako da se nosi i sa najvećima.

Pobedila je Igokea Partizan i Crvenu zvezdu u regionalnom takmičenju. Zatim je u prvoj fazi Lige šampiona do koje je morala da prođe dva kruga kvalifikacija, jedina nanela poraz favoritu Turk telekomu, ali je uzela meru i jerusalimskom Hapoelu koji takođe cilja pehar, te Limožu. Na korak je do druge faze, a da li će je "uhvatiti" zavisiće od sutrašnjeg duela u Ankari (18.30). Ukoliko pak Francuzi, takođe sutra (18.30), kod kuće pobede Izralelce, ekipa iksusnog stručnjaka će proći dalje bez obzira na rezultat sa turskim timom.

"Mislim da smo napravili veliki rezultat, jer smo krenuli od kvalifikacija. U najjačoj smo grupi i kao što ste rekli nalazimo blizu. Nemamo nikakav pritisak, ali uradićemo sve što je do nas da pokušamo da se plasiramo među 16 ekipa u Ligi šampiona."

I sve nabrojano, tim iz Laktaša je ostvariio sa samo tri igrača van Balkana, odnosno Amerikanca, dok je četvrti, Stiven Grej tek nedavno stigao.

"Kada smo tokom letnje pauze selektirali igrače, trudili smo se da napravimo tim od momaka iz regiona, pa tek onda da popunjavamo praznine strancima. Jeste važan individualni kvalitet, ali ništa manje značajno, naprotiv, bio je i ljudski. Mislim da sami rezultati pokazuju da smo uspeli u tome. Naravno, nismo zapostavili ni razvoj naših mladih igrača poput Ilića i Talića."

Oni koji nešto duže prate košarku na ovim prostorima, izvući će pojedine parelele sa sezonom 2012-2013 kada je Igokea takođe sa Bajićem na trenerskoj klupi i bez mnogo pompe van terena, ali uz veliki rad na njemu, sa skorom 20-6 stigla do plej - ofa i to sa vrha tabele...

"Ako samo gledate rezultatski, sezone verovatnno liče sezone. Ali tada smo imali većinu tima koja je duže bila na okupu. Sada je drugačija situacija, praktilno je nova selekcija. Imamo ciljeve, ali ne opterećujemo se rezultatima, već ćemo nastaviti da se trudimo da igramo dopadljivu košarku", obećava Bajić.

FIBA LIGA ŠAMPIONA - 6. kolo

Utorak

18.30: Turk telekom - Igokea

18.30: Limož - Hapoel Jerusalim

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.