BORJAN: Dupla kruna i redovno da igramo Ligu šampiona, to su mi ciljevi (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Feb.2019, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BORJAN: Dupla kruna i redovno da igramo Ligu šampiona, to su mi ciljevi (VIDEO)

Čuvar mreže prvaka Srbije se obavezao do 2023. godine.

Milan Borjan ostaje u Crvenoj zvezdi do kraja karijere. Pre nekoliko dana sve dileme je otklonio generalni direktor Zvezdan Terzić (šta je još rekao pročitajte OVDE), a posle prepodnevnog treninga sa izveštačima sa priprema u Antaliji razgovarao je i golman prvaka Srbije.

BRZO JE SAVLADAO SRPSKI: Degenek NAUČIO proslavljenog fudbalera kako da bodri Zvezdu (VIDEO)

- Produžili smo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na četiri i po godine i veoma sam srećan zbog toga. Završiću karijeru u Zvezdi - rekao je Borjan uz kraće objašnjenje pregovora koji su potrajali. Baš zbog toga je bilo mnogo spekulacija.

- Mnogo se pričalo o tome u prethodnih nekoliko meseci. Pisalo se i po društvenim mrežama, svašta. Prvi deo razgovora smo imali tek kad smo se vratili sa Kipra. Dogovarali smo se oko nekih sitnijih detalja. Sada sam u Turskoj pričao sa Zvezdanom Terzićem i sve smo dogovorili. Nikakve klauzule nema.

Klauzule nema, ali je ponuda bilo.

- Zvalo me je mnogo ljudi. Razgovarao sam sa nekoliko klubova, ali sam ipak sa Zvezdom ostvario uspeh. Zbog toga sam celu ovu priču hteo da završim ovde. O tome sam i pričao sa direktorom Terzićem. I iskreno više mi se nije dalo da se selim iz zemlje u zemlju. Sa porodicom bih opet morao da se navikavam na novi život, a u Beogradu nam je lepo. Moja supruga je bila za to da ostanemo.

Poruka za navijače

- Prezahvalan sam im za sve od prvog dana. Dali su mi podršku i nema boljih navijača od njih. To su pokazali mnogo, mnogo puta, i u Superligi, Ligi Evrope i Ligi šampiona. Išli su i na gostovanja, i samo neka tako nastave. Ova ekipa pomera sve moguće granice.

Borjan je posebno naglasio uspehe iz prethodnog perioda, koji su i bili razlog za ostanak.

- Mnogo mi to znači. Zvezdaška javnost je dugo čekala na ulazak u Ligu Evrope pa u Ligu šampiona. Ova ekipa je napravila prelepu priču i treba samo da nastavimo. Nadam se novom ulasku u Ligu šampiona i da ćemo opet da obradujemo navijače.

I saigrači su bili zadovoljni...

- Pričao sam sa mnogo njih i svi su zadovoljni, čestitali su mi. Postoji veliko zajedništvo, bratstvo... To treba da se zadrži i zbog svega smo i sve ovo postigli. Rekao sam odavno, svlačionica je mnogo bitna, u celoj ovoj priči koju smo napravili do sada. Imamo odličnu svlačionicu, svako zna da se našali, da primi šalu, nema ljutnje, nema sujete. Na treninzima su svi srećni, zanimljivi su treninzi, zanimljive su i utakmice. Van terena se družimo dosta, to je pozitivna stvar koja drži ovu ekipu. Ima i do šefa, zna se kada treba da se šalimo, kada je ozbiljno. Mislim da je sve na svom nivou, treba samo da se nastavi tako. Zvezda je krenula napred, ljudi mnogo očekuju od nas, a ta svlačionica drži sve. Svi su baš bili pozitivni, poželeli su da nastavim da branim kao što sam do sada. Malo je bilo šale na račun kapiten, ali svi se šalimo i svako to prihvata, pa je i to prošlo pozitivno.

Dobio je i kapitensku traku, mada u redovima crveno-belih je nose i Nenad Milijaš, Vujadin Savić, Filip Stojković i Marko Gobeljić.

- Presrećan sam zbog trake. Već imamo tri kapitena, Milijaša, Vujadina, Žuleta... A tu je i Gobelja i drago mi je što sam deo te četvorke - kazao je Borjan koji je svojevremeno bio u Ludogorecu.

- Tada nisam dobio priliku, takva je bila situacija, ali Bože moj, posle lošeg dana dođe bolji.

Ekipa iz Razgrada u prethodnih nekoliko sezona dominira fudbalom u Bugarskoj, a između ostalog tome mogu da zahvale zbog prakse da se ekipa ne menja. Sada je na sličnom putu i klub iz Ljutice Bogdana.

- Ostalo je mnogo igrača koji su tada bili u klubu. I Zvezda je to počela sada da radi, u mom slučaju, sa Vujadinom, Žuletom... Bakula (Branko Jovičić) je i dalje tu, Roda (Milan Rodić)... Ima tu dosta igrača. Boaći, Gobelja, koji su tu od početka. Taj kostur tima treba da se zadrži, da bi uspesi bili nastavljeni. Nije dobro kada se u svakom prelaznom roku menja ekipa. Moramo da se naviknemo jedni na druge, na atmosferu, na treninge, taktiku, šefove zahteve. Ovo je veliki pogodak. Kostur tima je zadržan i zato smo i ostvarili uspehe.

Zvezda je u subotu pobedila Ludogorec (više pročitajte OVDE), a Borjan je pričao i sa nekadašnjim saigračima.

- Svi su mi čestitali na Evropi prošle godine, na Ligi šampiona u ovoj sezoni, na dobrim partijama, rekli su mi posle utakmice da smo preozbiljna ekipa. To i ja mislim, rekli su "svaka čast, srećno", i ja sam njima poželeo sreću. Tri godine sam bio sa tim momcima, lepo je iskustvo odatle, baš su svi komentari pozitivni.

Hoće i na Mondijal 

- Videćemo posle, sve zavisi od zdravlja, meni je ambicija da 2026. igram na Mondijalu, pošto su Kanada, Amerika i Meksiko domaćini. Želim da branim, daću sve od sebe, naravno, sve zavisi od zdravlje. Ali više bih voleo prvo da se plasiramo na Svetsko 2022, mislim da imamo velike šanse - objasnio je Borjan, čuvar mreže kanadskog nacionalnog tima.

Na Kipru i u Turskoj odigrane su četiri utakmice i upisane četiri pobede, protiv Akritasa, Nordhauzena, Austrije i Ludogoreca. Ostale su još dve, sa Rabotničkim (utorak, 15.00) i Mariborom (petak, 15.00). Ipak, Borjan se nije složio sa novinarskom konstatacijom da je duel sa Bugarima u stvari najjači test.

- I mi i oni smo na pripremama, tako da taj meč ne može da bude merilo. Njima je to bila generalna proba pred prvenstvo. Imamo još dve utakmice i gledamo da ih pobedimo. Ne mislim da je Ludogorec bio najjača provera. Poštujemo sve protivnike. I Rabotnički i Maribor su ozbiljne ekipe i nećemo ih olako shvatiti, već ćemo ući sa željom i voljom da pobedimo kako bi ostavili što bolji utisak na pripremama.

Ekipa Vladana Milojevića primila je u četiri meča samo dva gola. Međutim, ispostavilo se da je obično Zoran Popović imao više posla.

- Pokazao je da je dobar golman i sjajna konkurencija. Mene to raduje jer onda radimo bolje na trenzima. Drago mi je što imam takvog saigrača pored sebe, koji izvlači najbolje iz mene. Takođe i ja njega guram.

Pri kraju, ocenio je ekipu, a njegovo samopouzdanje sigurno će da razgali navijače.

- Iskreno, preozbiljna smo ekipa. Mnogo lep fudbal igramo. Uprava i stručni štab su zaista odradili dobar posao, pogodili sa pojačanjima u ovom prelaznom roku. Sve izgleda kako treba. Sada mi igrači treba da pokažemo na terenu, da pobeđujemo iz meča u meč i na kraju osvojimo duplu krunu.

A za sam kraj, odgovorio je na pitanje šta bi sve voleo da ostvari sa Zvezdom dok ne ode u penziju.

- Na putu smo da osvojimo duplu krunu. To mi je cilj. Kao i da narednih četiri i po godine redovno igramo Ligu šampiona - zaključio je Borjan.

Možete i da pogledate kako je izgledao prepodnevni trening.

BONUS GALERIJA

Pogledajte i fotografije Poline, ćerke hokejaške legende Vejna Greckog

Eskimo Kisses ❄️ Glam: @justinlamonte

Објава коју дели Paulina Gretzky (@paulinagretzky) дана 27. Окт 2018. у 1:50 PDT

⁸ ²¹ ¹⁸ @_jeremycohen

Објава коју дели Paulina Gretzky (@paulinagretzky) дана 21. Авг 2018. у 8:16 PDT

Hotter than you Pink 🧜🏼‍♀️

Објава коју дели Paulina Gretzky (@paulinagretzky) дана 2. Јул 2018. у 9:23 PDT

You had me at Aloha 🌺

Објава коју дели Paulina Gretzky (@paulinagretzky) дана 6. Јан 2018. у 8:57 PST

CHI ✈️ NYC

Објава коју дели Paulina Gretzky (@paulinagretzky) дана 17. Сеп 2017. у 1:23 PDT

Fun day on set with @taylormadegolf !! Can't wait to see the commercial ❤️

Објава коју дели Paulina Gretzky (@paulinagretzky) дана 15. Јан 2014. у 4:56 PST



Објава коју дели Paulina Gretzky (@paulinagretzky) дана 7. Нов 2013. у 8:07 PST

Bahamas 💚

Објава коју дели Paulina Gretzky (@paulinagretzky) дана 5. Сеп 2013. у 4:11 PDT

Im A Put On A Show Kind Of Gurl

Објава коју дели Paulina Gretzky (@paulinagretzky) дана 26. Окт 2012. у 7:56 PDT

🍭

Објава коју дели Paulina Gretzky (@paulinagretzky) дана 27. Авг 2018. у 8:10 PDT

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.