Amsterdam slavi Tadića, Ajaks šampion Holandije!

Izvor: RTS, 12.Maj.2019, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amsterdam slavi Tadića, Ajaks šampion Holandije!

Fudbaleri Ajaksa odbranili su titulu šampiona u Holandiji, pošto su u pretposlednjem kolu savladali Utreht sa 4:1 i stekli nedostižna tri boda prednosti u odnosu na PSV, koji je poražen u Alkmaru (1:0). Dušan Tadić krunisao sezonu iz snova, postigavši dva pogotka, uz jednu asistenciju.
Ajaks nije uspeo da se plasirao u finale Lige šampiona, ali je stigla utešna nagrada - titula šampiona u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << holandskoj Erediviziji.

"Kopljanici" su u utakmici poslednjeg kola slavili na svom terenu protiv Utrehta sa 4:1 i stekli tri boda prednosti u odnosu na PSV, koji je neočekivano poražen u Alkmaru 1:0.
Utreht je poveo na "Johan Krojf areni", ali se Ajaks brzo vratio u igru golovima Huntelara i Van de Beka. Kod drugog gola Tadić je bio asistent.
Osokoljeni rezultatom u Alkmaru, Ajaks je zaigrao još bolje, pa je došao red i na Dušana Tadića da da pun doprinos trijumfu ekipe iz Amsterdama.
Srpski reprezentativac prvo se dobro snašao u petercu rivala u 75. minutu, da bi pet minuta kasnije sa bele tačke postavio konačan rezultat.
Ajaks je u ovoj sezoni već postigao 115 golova u šampionatu, a svoj golgeterski skor mogu da poprave u poslednjem kolu, kada će gostovati ekipi Grafšapa.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Finale Lige Šampiona

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.