Ajaks pregrmeo Solun, sa 2:2 čeka PAOK u Amsterdamu

Izvor: B92, 06.Avg.2019, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ajaks pregrmeo Solun, sa 2:2 čeka PAOK u Amsterdamu

Fudbaleri PAOK-a i Ajaksa odigrali su u Solunu prvu utakmicu u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Rezultat od 2:2 ide više na ruku prvaku Holandije kojem će i 0:0 ili 1:1 kod kuće bilo dovoljno da se plasira u plej-of rundu kvalifikacija za elitno takmičenje UEFA.

Dušan Tadić je još jednom kapitenski predvodio izabranike trenera Erika ten Haga na tradicionalno neugodnom gostovanju u Grškoj. PAOK je na poluvremenu imao prednost, ali nije izdržao.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ajaks je poveo u desetom minutu. Posle prekida sa desne strane hakim Zijeh je glavom skrenuo loptu koja je završila u mreži ekipe iz Soluna.

Uspeo je PAOK da se trgne i poveže redove, pa je u 32. minutu na semaforu pisalo 1:1.

Bila je to dobra akcija grčke ekipe, Janulis je sa leve strane posleo loptu u zonu oko penala gde je bio Čuba Akpom i mreža Holanđana se zatresla.

Svega sedam minuta kasnije, PAOK je stigao i do prednosti. Slično vodećem golu Ajaksa, bio je prekid na desnoj strani, ali ovog puta za ekipu PAOK-a. Na centaršut je odlično reagovao Brazilac Leo Matos koji je snažnim udarcem glavom loptu poslao u mrežu Ajaksa.

Ipak, u drugom poluvremenu, tačnije u 57. minutu iskusni Klas-Jan Huntelar postigao je drugi gol za Ajaks. Dugo je trajala akcija prvaka Holandije, konačno posle šuta sa desne strane, golman PAOK-a je odbio loptu, ali samo do noge Huntelara koji je sa tri metra prosledio u mrežu.

Dušan Tadić je odigrao svih devedeset minuta u dresu Ajaksa.

Na utakmici između APOELA iz Limasola i Karabaga, slavili su gosti sa 2:1.

Mahir Emreli je u 54. minutu doneo prednost karabagu, da bi je Magaje Guaje duplirao u 69. minutu. Počasni gol za Kiprane stigao je u petom minutu nadoknade vremena, a strelac je bio Merkis.

Kvalifikacije za Ligu šampiona, treće kolo:

Utorak:

APOEL - Karabag 1:2 (0:0)

(Merkis 90+5 - Emreli 54, Gueje 69)

PAOK - Ajaks 2:2 (2:1)

(Akpom 32, Matos 39 - Zijeh 10, Huntelar 57)

20 Dinamo (Z) - Ferencvaroš

20.30 Klub Briž - Dinamo (K)

20.45 Crvena zvezda - Kopenhagen

Sreda:

19 Krasnodar - Porto

19.45 Basakšehir - Olimpijakos

20 Bazel - LASK

20 Kluž - Seltik

20.15 Maribor - Rozenborg

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.