Izvor: MozzartSport.com, 24.Apr.2021, 08:47

AFRIKA: Popravni za Al Ahli, Amazulu u borbi za Ligu šampiona, Simba želi na tron u Tanzaniji, zanimljivo u Gani, Maliju...

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na ovom kontinentu

NAMUNGO – MBEJA SITI, 13.00

(Fudbal, Tanzanija 1)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Namungo je ove sezone bio predstavnik Tanzanije u Kupu konfederacija Afrike, ali na pet utakmica grupne faze nije uspeo da osvoji ni bod i što je gore ni gol nije uspeo da postigne. Ni u domaćem prvenstvu mu je cvetaju ruže, tek je 11. Mbeja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Siti je pretpsolednja sa 24 bodova. U prošlom kolu je slavila u gostima protiv Polisi Tanzanije sa 1:0 i najavila beg iz opasne zone.

GVAMBINA – SIMBA, 15.00

(Fudbal, Tanzanija 1)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Simba ima šansu da pobedom izbije na prvo mesto u šampionatu Tanzanije i pretektne lidera Jang Afrikensa. Simba je primila samo devet golova ove sezone, a sa 54 gola je ubedljivo najefikasnije ekipa u elitnoj ligi ove afričke države. Vezala je tri pobede. Gvambina je u donjem delu tabele, boriće se za opstanak. Poražena je na dve poslednje utakmice. U prvom delu sezone Simba je u Dar es Salamu pobedila današnjeg rivala sa 3:0.

AMAZULU – TS GALAKSI, 17.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Amazulu danas dočekuje TS Galaksi na stadionu Prinses Magogo u Durbanu. Domaćina s klupe vodi Beni Mekarti, najbolji igrač Južne Afrike u ovom milenijumu.Tim je u odličnoj formi. Nije poražen već šest kola, ali je protekle nedelje prekinuo seriju od pet pobeda. Lider Mamelodi je bio tvrd orah. Današnji rival Amazuluu, TS Galaksi, nalazi se u sredini tabele. Tim iz Johanesburga je u lošoj formi, poražen je na tri vezane utakmice, a za 270 minuta fudbaleri ovog tima su samo jednom zatresli mrežu rivala. Domaćin na 12 utakmica ove sezone na svom terenu ima šest pobeda, četiri remija i dva poraza. Galaksi se sa tri poslednja gostovanja vratio samo sa dva boda.

SVELOUS – ORLANDO, 17.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Oba tima iz Johanesburga su u vrhu elitnog šampionata Južne Afrike i mogu da se umešaju za drugo mesto i plasman u CAS Ligu šampiona. Svelous nije poražen već pet kola u prvenstvu. Orlando ove sezone predstavlja Južnu Afriku u Kupu konfederacija. Lider je Grupe A sa devet bodova, ispred Al Ahnlija iz Bengazija, Enjimbe i Setifa i treba mu bod u poslednjem kolu da bi izborio četvrtfinle drugorangiranog takmičenje na kontinentu. U prvom delu šampionata u meču ova dva tima nije bilo pobednika – 1:1.

ASANTE KOTOKO – MEDEAMA, 17.00

(Fudbal, Gana 1)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Najveći klub u Gani je Asante Kotoko. Trenutno je lider, ali će imati ozbiljne konkurente u Grejt Olimpiksu, Medeami, Harts od Oaku, Kareli... Asante je na svom terenu domaćin Medeami, timu koji je trenutno treći sa samo dva boda manje. Lider bolje igra ove sezone na gostovanjima. Prošle nedelje je odigrao bez golova u derbiju kola protiv Grejt Olimpiksa, a sada ga čeka još jedan konkurent za krunu u Gani. U prvom delu sezone nije bilo golova u duelu ova dva tima (1:1). Na pet poslednjih utakmica Asantea i Medeame dolazio je tip 0-2.

AFRIKA SPORTS – AKADEMIJA DE FAD, 17.30

(Fudbal, Obala Slonovače 1)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Akademija de Fad počela je novu sezonu u Obali Slonovače sa pet pobeda uz samo dva primljena gola. Afrika Sports je svih pet utakmice ove sezone odgrao nerešeno. Dva od tih mečeva su završena bez pogodaka. Afrika Sports je prošle godine u Abidžanu pobedio današnjeg rivala sa 3:1

CO BAMAKO – ĐOLIBA, 19.00

(Fudbal, Mali 1)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Đoliba je lider u Grupi B šampionata Malija. Jedini je od timova iz elite, a ima ih 20, koji još nije poražen u prvensvu. Ima šest pobeda i pet remija, a danas igra sa CO Bamakom, timom iz donjeg dela tabele. Oba tima igraju mečeve na mali broj golova. Đoliba je na 11 utakmica samo dva puta vadila loptu iz svoje mreže, dok domaćin ima gol-razliku 9:9 na 10 mečeva. Posle tri vezana poraza Bamako se popravio, osvojio je četiri boda u prethodna dva kola.

ENPI – AL AHLI KAIRO, 21.30

(Fudbal, Egipat 1)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Šampion Egipta i Afrike Al Ahli proekle nedelje je iznenađujuće poražen na svom terenu od Smouhe (1:2), što je velikanu iz Kaira prvi neuspeh u sezonu. I ove sezone najveći rival šampionu biće gradski rival Zamalek koji trenutno ima šest bodova više, ali i tri meča manje. Enpi je na sredini tabaele, a nema pobedu već četiri kola. Prethodne dve utakmice u prvenstvu Faraone je poražen sa po 1:0.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.