Izvor: MozzartSport.com, 16.Apr.2021, 22:41

VAR kaže: Titula ide u Minhen (VIDEO)

Zatresla se mreža Hofenhajma u poslednjim trenucima, ali je pogodak Poulsena poništen zbog igranja rukom

Iz kola u kolo se verovatno svi ljubitelji fudbala, izuzev pristalica Bajerna, nadaju da bi Lajpcig mogao da zakomplikuje šampionsku trku u Nemačkoj. Imaju Bavarci određene probleme, muke sa povredama, ispali su iz Lige šampiona, pa se stekao utisak da bi posle 29. kola stvari mogle da postanu interesantnije. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Ipak, Lajpcig se postarao da Bajern bez pritiska uđe u meč sa Volfsburgom, kako je a svom stadionu remizirao sa Hofenhajmom - 0:0. Mogao je do dramatičnog trijumfa u poslednjim sekundama, ali je pogodak Jusufa Poulsena poništen posle gledanja snimka, Danca je lopta zakačila po ruci.

Dominirali su Bikovi, igralo se maltene konstatno na polovini Hofenhajma, ali je nedostajalo ideje domaćim igračima, ali i kvaliteta u završnici. Pokušavao je Nagelsman izmenama da prodrma ekipu u drugom delu, u finišu je igrao sa dva visoka napadača (Serlot i Poulsen), ali je borbena četa Sebastijana Henesa odoleala. Na kraju čak 14 šuteva domaćeg sastava, ali svega dva u okvir gola, dok su gosti samo šest puta pretili, ali gotovo potpuno bezopasno (bez pokušaja u okvir).

15.30: (3,80) Volfzburg (3,60) Bajern (1,95)

U prvom poluvremenu nije bilo izglednijih prilika, Nagelsman je na teren poslao ekipu bez klasičnog špica, sa Emilom Forsbergom u ulozi "lažne devetke" i to nije urodilo plodom. Gosti su se znalački branili, terali rivala da se bezopasno vrti sa loptom u nogama na bezbednoj udaljenosti, pa je mladi trener domaće ekipe u nastavku napravio par promena. Na klupi su posle pauze ostali Nordi Mukiele i Anhelinjo, u igru su ušli vezisti Haidara i Kampl i to dalo rezultate. Igrao se 59. minut kada je Oliver Bauman bio na ispitu, odlično je odreagovao posle pokušaja Enkunkua. Samo minut kasnije verovatno i najbolja šansa za Bikove na utakmici, Tajler Adams je bio sam pred golom rivala, ali je sa par metara glavom tukao neprecizno.

Usledile su nove izmene, sve karte je Nagelsman bacio na napad, uveo Norvežanina Aleksandra Serlota i danskog reprezentativca Jusufa Poulsena, stvorili su njegovi izabranici par solidnih situacija pred protivničkim golom, ali je realizacija izostala. Sabicer je opasno pripretio sa ivice kaznenog prostora, ali je udarac austrijskog fudbalera prozujao pored leve stative. Pretio je potom i Serlot, ali jako neprecizno, a kada se činilo da su se gosti izvukli, korner za Lajpcig duboko u nadoknadi, Poulsen odlično skače i smešta loptu u mrežu rivala. Ipak, čekalo se na odluku glavnog sudije, pošto mu je iz VAR sobe sugerisano da pogleda snimak. Učinio je to, video da je lopta zakačila danskog napadača u ruku na putu ka mreži i poništio pogodak Bikova, te su timovi podelili bodove.

BUNDESLIGA - 29. KOLO

Petak

RB Lajpcig - Hofenhajm 0:0

Subota

15.30: (2,60) Augzburg (3,05) Bilefeld (2,90)

15.30: (1,73) Frajburg (3,60) Šalke (5,10)

15.30: (2,65) Menhengladbah (3,30) Ajntraht (2,65)

15.30: (2,40) Union Berlin (3,30) Štutgart (3,00)

15.30: (3,80) Volfzburg (3,60) Bajern (1,95)

18.30: (1,65) Leverkuzen (3,80) Keln (5,50)

Nedelja

15.30: (1,45) Dortmund (4,50) Verder (7,00)

18.00: (2,50) Majnc (3,30) Herta (2,85)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.