Izvor: MozzartSport.com, 24.Nov.2020, 11:47

Utorak u Ligi šampiona: PSŽ na ivici ambisa, Barsa, Juve, Čelsi i Sevilja za proleće u Ligi šampiona

Ali Barsa bez Mesija, Pikea...

Bajern, Liverpul i Barselona već su obezbedili minimum proleće u Ligi Evrope, ali u četvrtom kolu Lige šampiona mogli bismo da dobijemo i prve sigurne učesnike nokaut faze elitnog kontinentalnog takmičenja. Čak četiri već večeras, jer plasman u osminu finala jure Barselona, Juve, Čelsi i Sevilja.

Barselona i Juve na papiru imaju lakši zadatak. Stara dama maltene zicer, jer joj u Torino stiže Ferencvaroš koga je u Budimešti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << otresla sa 4:1. Alvaro Morata je blistao, postigao dva gola, ukupno četiri što ga čini najefikasnijim igračem Lige šampiona uz Dioga Žotu, Markusa Rašforda i Erlinga Halanda. Prija mu kad igra uz Kristijana Ronalda i Paula Dibalu, ali ni Juve neće biti siguran ako Barsa izgubi na kijevskom mrazu.

A Dinamo, videli smo to na stadionu Kamp Nou, nije mačji kašalj. Spasavao je Mark Andre Ter Štegen u nekoliko navrata Barselonu, koja će sada biti lišena usluga Lionela Mesija. Morao je da ga odmori Ronald Kuman posle reprezentativnih obaveza u Južnoj Americi. U derbiju sa Atletikom izgubila je i Đerara Pikea i Serđija Roberta, moral nije na vrhuncu posle minimalnog poraza u Madridu i Ukrajinci će pokušati to da iskoriste.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Sevilja i Čelsi će prolećna mesta u Ligi šampiona tražiti na gostovanjima. Španci u Rusiji, Čelsi u Francuskoj. Na domaćem terenu su savladali večerašnje rivale, Sevilja čak sa igračem manje nakon što je Krasnodar poveo sa 2:0. Čelsi je bio ubedljiv protiv Rena (3:0). Sigurni će biti samo ako i jedni i drugi pobede. Kvalitetniji su od rivala svakako.

U Grupi H Istanbul Bašakšehir će posle senzacionalnih 2:1 u prošlom kolu pokušati da napravi istorijski podvig na Old Trafordu i još jednom savlada Mančester junajted. Posle bledog izdanja Engleza u prvom meču Turci su uvereni da mogu, tamošnja štampa susret naziva istorijskim, diže se euforija... Iskreno, mi baš i ne delimo toliki optimizam.

U drugom meču grupe, Pari Sen Žermen čeka Lajpcig, pobeda je imperativ za Svece, jer u suprotnom bi Sveci mogli da se nađu u pat poziciji pred završna dva gola, jer trenutno imaju tri boda manje od Nemaca i Junajteda, te poraze u uvodnim mečevima. A nemaju sada Presnela Kimpembea, Idrisu Geja, Huana Bernata, Julijana Drakslera, Tila Kerera, Maura Ikardija, možda čak ni Andera Ereru i Marka Veratija. Svi oni su povređeni ili u slučaju dvojice poslednjih bar roviti.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Na kraju, Grupa F, Lacio je imao ozbiljnih problema u prvom nastupu u grupnoj fazi Lige šampiona posle baksuznih 13 godina, pa su iz tima koji je igrao u prvom kolu samo šestorica mogla da nastupe protiv Briža i Zenita. Ni sad neće biti kompletni, Sergej Milinković Savić je bio pozitivan na kovid-19 i neće u Rimu igrati protiv ruskog šampiona, dok će Borusija Dortmund ugostiti Klub Briž i u slučaju pobede doći na korak od nokaut faze.

A Klub Briž će igrati bez prvog napadača Emanuela Denisa, koji je - pazite sad ovo - pred sam polazak na put izleteo iz klupskog autobusa, jer nije mogao da bira omiljeno mu mesto?! Uskoro i o tome opširnije.

LIGA ŠAMPIONA, 4. KOLO:

GRUPA E

18.55: (4,80) Krasnodar (3,60) Sevilja (1,77)

18.55: (5,70) Ren (4,00) Čelsi (1,60)

GRUPA F

21.00: (1,33) Borusija Dortmund (5,40) Klub Briž (9,10)

21.00: (1,78) Lacio (3,60) Zenit (4,70)

GRUPA G

21.00: (1,13) Juventus (9,50) Ferencvaroš (16,0)

21.00: (4,80) Dinamo Kijev (3,60) Barselona (1,77)

GRUPA E

21.00: (1,30) Mančester junajted (5,70) Istanbul Bašakšehir (9,00)

21.00: (1,75) Pari Sen Žermen (5,20) Lajpcig (5,60)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.