Izvor: MozzartSport.com, 08.Maj.2021, 13:24

Subota u Seriji A: Lacio za Ligu šampiona, Fjorentina za spas; Inter slavi titulu sa 3.000 navijača na San Siru

Uvodna četiri duela 35. kola italijanskog šampionata na programu su danas

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Rezultatski najvažniji mečevi današnjeg programa Serije A se igraju u Firenci i Speciji. Na Frankiju Fjorentini i Laciju su neophodni bodovi u bobri za opstanak odnosno za Ligu šampiona. Istini za volju Fjorentina ne bi kompromitovala svoje šanse da ostane u Seriji A i u slučaju poraza dok bi za Lacio svaki rezultat osim pobede značio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << adio snovima o LŠ. Slična konstatacija važi i za meč između Specije i Napolija. Na San Siru će 3.000 odabranih navijača Intera imati privilegiju da pozdrave “izbliza” svoje ljubimce i proslave 19. skudeto pre meča sa Sampdorijom dok će Udineze i Bolonja moći da odigraju prvenstveni meč u revijalnom duhu budući da su obezbedili prvoligaški status.

FJORENTINA - LACIO (20.45)

Svi brojevi su na strani Lacija u večerašnjem dvoboju sa Fjorentinom u kojem Nebeskoplavi traže bodove za Ligu šampiona a Ljubičasti bodove spasa. Fjorentina je tim koji je Lacio najviše puta pobedio u Seriji A (55) i dao najviše golova (198). Takođe, na poslednjih šest odmeravanja snaga igrači Simonea Inzagija su zabeležili pet trijumfa i jedan remi. Na strani rimskog kluba su i statistike poslednjih sedam utakmica na Frankiju. U prethodnih sedam godina Nebeskoplavi su izgubili samo jednom u Firenci uz pet pobeda i jedan remi.

Od dolaska Roka Komisa na čelo toskanskog kluba, Fjorentina je odigrala najviše nerešenih utakmica u Seriji 24 od 72. Na drugoj strani Lacio je vezao 18 utakmica bez remija i posle Intera ima najveći procenat pobeda u 2021. godini 74 odsto.

20.45: (3,80) Fjorentina (3,50) Lacio (1,98)

Dušan Vlahović bi mogao već večeras da uđe u istoriju Fjorentine kao četvrti stranac koji je uspeo u jednoj sezoni da postigne 20 ili više golova. Podsetimo Vlahović je na kvoti 19. Treba obratiti pažnju i na Čira Imobilea koji je proradio posle dvomesečnog posta i Fjorentina mu je posle Napolija omiljena mušterija, na prethodnih pet dvoboja redovno je otkucavao golgeterski karton.

Bepe Jakini ne može da računa samo na Borhu Valera (povreda) i Igora (kartoni). Kastrovili se oporavio od povrede, ali nedovoljno da bi istrčao na teren od prvog minuta tako da će Italijan početi meč na klupi.

Simone Inzagi nije poveo sa sobom u Firencu Faresa (kartoni) i povređene igrače, Kaiseda i Eskalantea. Dobra vest za Nebeskoplave je povratak u tim Luiza Felipea koji je na listi igrača za Seriju A uzeo mesto Hudtu. Protiv Fjorentine Brazilac će biti na klupi, a već u sledećoj utakmici protiv Parme bi trebalo da bude među starterima.

Fjorentina ima veoma nezgodan kalendar do kraja sezone jer posle Lacija gostuje Kaljariju, dočekuje Napoli i zatvara sezonu protiv Krotonea u Kalabriji. Računica je da bi Ljubičastima trebalo četiri boda da osiguraju ostanak u Seriji A do kraja sezone.

Što se tiče Lacija, tim Simonea Inzagija mora da pobedi svih pet mečeve do kraja, ukjlučujući i meč sa Torinom koji mora da se nadoknadi 18. maja, da bi se vratio u Ligu šampiona u sledećoj sezoni. Dostizanje tog cilja može presudno da utiče i na dalju budućnost samog Inzagija koji nije još produžio ugovor kojoi ističe za mesec dana, ali i na najbolje igrače poput Sergeja Milinkovića Savića za koga se veruje da će teško ostati u Rimu ako se Lacio ne kvalifikuje u LŠ.

FJORENTINA 3-5-2: Drongovski - Milenković, Pecela, Kaseres - Venuti, Amrabat, Pulgar, Bonaventura, Biragi - Riberi, Vlahović

LACIO 3-5-2: Rejna - Marušić, Ačerbi, Radu - Lacari, Milinković, Lejva, Luis Alberto, Lulić - Korea, Imobilie

SPECIJA - NAPOLI (15.00)

Specija za opstanak, Napoli za Ligu šampiona. Prštaće sve na stadionu Piko od koga su igrači Vinčenca Italijana napravili, i bez publike, malu tvrđavu. Ekipa iz Ligurije nije izgubila na poslednjih šest mečeva na svom bunjištu ostvarivši skor od tri pobede i tri remija. Ako tome dodamo da su u tih šest mečeva pobedili Milan i remizirali sa novim šampinom Interom onda se dobija dimenzija snage Specije na svom terenu.

Međutim, ni Napoli nije za zanemarivanje kada igra u gostima u poslednja dva meseca. Tim Rina Gatuza nije samo nanizao četiri pobede daleko od Maradone nego nije primio ni jedan gol, a igrao je protiv Milana, Rome i Sampdorije, jedinog tima koji je pobedio Inter u 2021.godini.

Ne treba zaboraviti da Azuri imaju otvoren račun sa Specijom budući da ih je debitant u Seriji A pobedio u Napulju 2-1 igrajući sa igračem manje, bio je to poslednjih kiks Napolija na Maradoni u ovoj sezoni.

15.00: (6,00) Specija (4,20) Napoli (1,55)

Specija neće imati u svojim redovima Enzolu (kartoni) dok su povređeni Matijelo i Leo Sena. Napoli neće moći da računa na Kulibalija i Maksimovića, što znači da Gatuzo ima samo dvojicu centralnih bekova na raspolaganju, Manolasa i Rahmanija. Grk i Kosovar su odigrali samo 16 minuta zajedno u ovom prvenstvu i to protiv Udinezea. Proba koja ne obećava mnogo, međutim, imajući u vidu da je Osimhen zatresao mrežu na poslednja tri meča i da je napadačka linija Azura u dobroj formi, odsustvo Kulibalija i Maksimovića bi moglo da bude nadoknađeno rafalnom završnicom Insinjea, Mertensa i ostalih.

Za razliku od Lacija kojem ni svih pet pobeda ne garantuju plasman u Ligu šampiona, Napoli sa četiri pobede do kraja sezone sigurno vadi kartu za elitno takmičenje.

SPECIJA 4-3-3: Provedel - Vinjali, Ismajli, Erlić, Markica - Estevez, Riči, Mađore - Verde, Pikoli, Đazi

NAPOLI 4-2-3-1: Meret - Di Lorenco, Manolas, Rahmani, Hisaj - Fabijan Ruiz, Deme - Politano, Zjelinski, Insinje - Osimhen

INTER - SAMPDORIJA (18.00)

Inter će prirediti još jedno slavlje povodom tek osvojenog skudeta na meču sa Sampdorijom. Tri hiljade srećnika će imati priliku da pozdrave i proslave zajedno sa fudbalerima Antonija Kontea šampionsku titulu na San Siru pre početka meča sa Sampom.

Konte će promeniti polovinu tima koji je marširajući u 2021. godini osvojio titulu prvaka. Šansu od prvog sudijskog zvižduka će dobiti D’Ambrozio, Ranokja, Vesino, Jang, Galjardini i Sančez. Konte će imati i dodatni motiv da osvoji sva tri boda večeras jer će proslaviti svoju 200 klupu u Seriji A i ući će u istoriju kao trener koji je ostvario najviše pobeda na prvih 200 utakmica u elitnoj italijanskoj ligi. Pitanje je samo da li će broj biti 135 ili 136.

Sampdorija je jedini tim koji je u ovoj godini pobedio Inter i za razliku od Kontea koji će dati šansu rezervama, Klaudio Ranijeri će igrati sa najjačim mogućim sastavom. Iskusni stručnjak ne odustaje od svoje ideje da završi prvenstvo sa 52 boda.

U slučaju da danas pobedi Inter bi postavio novi apsolutni rekord u broju vezanih pobeda na svom stadionu u Seriji A: 14. Treba napomenuti da već šest godina Inter i Sampdorija ne igraju nerešeno u Seriji A kao i činjenicu da je Sampdoriji već dva puta pošlo za rukom da pobedi oba puta u jednom šampionatu Inter.

U poslednja 24 sata senku na slavljeničku atmosferu u Interu je napravila mala polemike oko zahteva kineske familije Džang rukovodiocima, stručnom štabu i igračima da se odreknu bonusa za osvojenu titulu imajući u vidu finansijsku situaciju u klubu.

INTER 3-5-2: Handanović - D’Amrbrozio, Ranokja, Bastoni - Hakimi, Vesino, Eriksen, Galjardini - Sančez, Lautaro Martinez

SAMPDORIJA 4-4-2: Audero - Berežinski, Toneli, Koli, Auđelo - Kandreva, Torsbi, Ekdal, Jankto - Kvaljarela, Gabijadini

UDINEZE - BOLONJA (15.00)

Udineze i Bolonja su već obezbedili opstanak i dvojica trenera Luka Goti i Siniša Mihajlović mogu sebi da dozvole luksuz da relaksirano privedu kraju sezonu u poslednje tri nedelje.

Tim iz Frijulija je izgubio sva četiri poslednja meča u Udinama postigavši samo jedan gol, i to protiv Juventusa. Istini za volju, po prikazanoj igri Udineze nije zaslužio poraz od Juvea prošle nedelje. Međutim, Goti i njegovi igrači mogu da se oslone na činjenicu da su u pretodne četiri godine redovno uzimali meru Bolonji na svom stadionu. Takođe, tim Siniše Mihajlovića je na poslendjih pet gostovanja ostvario samo jednu pobedu, i to protiv Krotonea, uknjživši četiri poraza.

Na gol Udinezea se vraća Muso čiji se izostanak protiv Juventusa prilično osetio, dok će Mihajlović imati gotovo sve igrače na raspolaganju. Nedostajeće samo mladi Hiki i Domingez.

Mihajlović je na konferenciji za novinare pred današnji meč obećao da će u poslednja četiri kola eksperimentisati sa formacijskim sastavima i da ima nameru da pruži šansu igračima iz podmlatka. Štaviše, Miha je najavio da će omogućiti trojici 17-ogodišnjaka da debituju u Seriji A.

UDINEZE 3-5-1-1: Muso - Bekao, Bonifaci, Nujtink - Moilna, De Paul, Valas, Arslan, Striger Larsen - Pereira - Okaka

BOLONJA 4-2-3-1: Skorupski - Tomijasu, Danilo, Somauro, Dajks - Skouten, Sorijano - Skov Olsen (Orsolini), Vinjato, Barou (Sansone) - Palasio

SERIJA A - 35. KOLO

Subota

15.00: (6,00) Specija (4,20) Napoli (1,55)

15.00: (2,55) Udineze (3,30) Bolonja (2,75)

18.00: (1,55) Inter (4,20) Sampdorija (6,00)

20.45: (3,80) Fjorentina (3,50) Lacio (1,98)

Nedelja

12.30: (3,20) Đenova (3,40) Sasuolo (2,25)

15.00: (3,05) Benevento (3,35) Kaljari (2,35)

15.00: (10,5) Parma (7,00) Atalanta (1,23)

15.00: (3,05) Verona (3,30) Torino (2,35)

18.00: (1,45) Roma (4,60) Krotone (7,00)

20.45: (1,88) Juventus (3,50) Milan (4,20)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.