Rumunski sudija sa utakmice PSŽ – Bašakšehir suspendovan do kraja sezone

Izvor: B92, 09.Mar.2021, 00:11

Rumunski sudija sa utakmice PSŽ – Bašakšehir suspendovan do kraja sezone

UEFA je suspendovala do kraja sezone rumunskog fudbalskog sudiju zbog "neprimerenog ponašanja" tokom utakmice PSŽ-a i Bašakšehira u decembru u Ligi šampiona.

Sudija Sebastijan Koltesku optužen je da je na rasnoj osnovi vređao pomoćnog trenera istanbulskog kluba Kamerunca Pjera Veboa, u utakmici koja je odigrana 8. decembra prošle godine.

Koltesku je na tom meču bio četvrti sudija, a posle incidenta, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << utakmica je prekinuta u 14. minutu. On je Veboa nazvao "negru", što je na rumunskom uvredljiva reč za crnca. Vebo je protestovao, pa je ubrzo isključen.

UEFA je navela da Koltesku nije prekršio pravila u vezi sa rasizmom, preneli su britanski mediji.

Pomoćni sudija Oktavijan Sovre je ukoren ali nije suspendovan.

Uefa je utvrdila da su Koltesku i Sovre prekršili Član 11 i Član 6 disciplinskih pravila, "koja zahtevaju od sudija da se ponašaju profesionalno i na odgovarajući način".

Kako je preneo Bi-Bi-Si (BBC), obojici je naređeno da do kraja juna pohađaju obrazovni program.

Utakmica je nastavljena sledećeg dana, 9. decembra, sa novim sudijama. Transparenti su bili postavljeni na Parku prinčeva, učesnici meča su kleknuli, a Pari Sen Žermen je pobedio sa 5:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UEFA ODLUČILA: Koltesku suspendovan do kraja sezone

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2021

Rumun nije prekršio pravila vezana za rasizam...Evropska fudbalska unija (UEFA) odlučila je da do kraja sezone suspenduje fudbalskog sudiju iz Rumunije Sebastijana Kolteskua zbog ''neprimerenog ponašanja'' na meču Lige šampiona u decembru između Pari Sen Žermena i Bašakšehira...Koltesku je optužen...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.