Izvor: RTS, 28.Okt.2020, 00:21

Real izvukao bod protiv Menhengladbaha, remi i u Bergamu

Fudbaleri Borusije iz Menhengladbaha i Reala odigrali su nerešeno 2:2 u meču drugog kola Grupe B Lige šampiona. Isti rezultat bio je u duelu Atalante i Ajaksa. Pobede zabeležili Atletiko Madrid, Porto, Liverpul i Mančester siti.
Izuzetno uzbudljiv meč u Menhengladbahu, domaćin je u finišu ispustio prednost od dva gola. Real je delovao neubedljivo gubio 2:0, onda su ušli Modrić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Azar, povezali redove Madriđana, koji su u nadoknadi vremena uspeli da izbegnu poraz.

Real je od samog početka uspostavio tenrensku inicijativu. Konstantno je napadao, stvarao šanse ali nije iskoristio svoje prilike, pre svih Asensio koji se našao u dobroj prilici oči u oči sa golmanom domaćina.
S druge strane domaćin se organizovano branio i vrebao svoju šansu i dočekao je u 33. minutu. Iz jedine prilike pred golom Kurtoe uspeo je da pstigne gol.
Kontranapad Borusije, Plea je iskoristio razređenost odbrane Reala, provukao loptu kroz zadnju liniju do Tirama, koji preciznim udarcem uspeva da savlada Kurtou.
Nešto bolja igra domaćina u nastavku. Nakon nekoliko propuštenih prilika Borusija je u 58. minutu stigla do drugog pogotka. Dobar napad po desnoj strani, lopta je ubačena u kazneni prostor, odbila se do Tirama koji je prosleđuje u mrežu.
Nastavio je domaćin sa napadima, tačnije da koristi rupe u odbrani gostiju. Real je delovao pogubljeno i bezidejno, ništa im nije polazilo za rukom.
Ulaskom Modrića i Azara u 70. minutu Real je delovao dosta opasnije u napada. Sabijen je domaćin u svoj kazneni prostor, a prilike su se ređale "gol je visio u vazduhu". Azar je propustio veliku priliku u 74. minutu, Benzema ga je odlično uposlio ali je ovaj bio za malo neprecizan.
Ipak, Real je uspeo u 87. minutu da smanji prednost domaćina. Cetaršut Azara sa desne strane, Kazemiro uspeva da vrati loptu glavom sa linije gol-auta, ona stiže do Benzeme koji postiže pogodak.
U trećoj minuti nadoknade gosti su stigli do izjednačenja. Modrić je uputio centaršut u kazneni prostor, Ramos je odlično skočio i glavom spustio loptu do Kazemira, kome nije bilo teško da je prosledi u mrežu.
Atalata - Ajaks 2:2. Ajaks na gostovanju kod Atalante nije da osvoji sva tri boda. Tim iz Amsterdama je imao prednost od dva gola, međutim uporni domaćini su uspeli u nastavku da stignu do izjednačenja.
Ajak se poveo iz jedanaesterca u 30. minutu. Siguran sa kreča bio je Tadić. Penalu je predhodila neoprezna intervencija Gosense u kaznenom prostoru. U pokušaju da izbaci loptu zakačio je Traorea i sudija je pokazao na belu tačku.
Gosti su povećali prednost u 38. minutu. Neres je odlično prošao po desnoj strani i uposlio Traorea, prvi pokušaj je bio izblokiran, međutim lopta mu se vratila i iz drugog je uspeo da joj nađe put do mreže.
Atalanta je u nastavku zaigrala nešto organizovanije, a do gola je stigla u 54. minutu. Lopta je došla do Gomesa na levoj strani, ovaj preciznim centaršutem pronalazi Zapatu u petercu, ovaj je glavom smešta u mrežu.
Nastavila je Atalanta sa napadima, a izjednačila je u 60. minutu. Brza kontra domaćina domaćina. Pašalić prosleđuje loptu do Zapate, koji je uleteo u kazneni prostor i snažnim udarcem savladao golmana gostiju.
Još nekoliko prilika na obe strane u nastavku, ali nije bilo promene rezultata.
Liga šampiona - drugo kolo:
Utorak:
Grupa A:
Lokomotiva Moskva - Bajern Minhen 1:2
Atletiko Madrid - Salcburg 3:2
Grupa B:
Šahtjor - Inter 0:0
Borusija Menhengladbah - Real Madrid 2:2
Grupa C:
Olimpik Marsej - Mančester siti 0:3
Porto - Olimpijakos 2:0
Grupa D:
Atalanta - Ajaks 2:2
Liverpul - Midtjilend 2:0
Sreda:
Grupa E:
18.55 - Krasnodar - Čelsi
21.00 - Sevilja Ren
Grupa F:
21.00 - Borusija Dortmund - Zenit
21.00 - Klub Briž - Lacio
Grupa G:
21.00 - Ferencvaroš - Dinamo Kijev
21.00 - Juventus - Barselona (RTS1)
Grupa H:
18.55- Istanbul Bašakšehir - PSŽ
21.00 - Mančester junajted - Lajpcig
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Real Madrid u finišu izvukao bod protiv Borusije Menhengladbah

Izvor: Danas, 28.Okt.2020

Fudbaleri Borusije Menhengladbah i Real Madrida igrali su večeras nerešeno 2:2, u drugom kolu Grupe B Lige šampiona.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.