Izvor: MozzartSport.com, 15.Maj.2021, 21:14

Pucalo u derbiju Lisabona: Benfika dala tri komada za 25 minuta, na kraju strepela od mamurnog šampiona (VIDEO)

Orlovi slavili protiv Sportinga 4:3 i sačuvali šansu za direktan plasman u Ligu šampiona

Slavilo se prethodnih noći žestoko u zeleno-belom delu Lisabona. Posle 19 godina Sporting se konačno okitio šampionskom titulom prvenstva Portugalije, napravio istorijski uspeh, i sasvim je logično što je večerašnji derbi odigrao u stanju mamurluka. Benfika je iskoristila emotivnu i fizičku iscrpljenost velikog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << rivala, i bar malo sprala opor utisak o vrlo lošoj sezoni. Benfika je imala i mnogo veći motiv od Sportinga, pa je rafalom u mreži Lavova tokom prvog poluvremena ostala u trci za direktan plamsan u Ligu šampiona – 4:3. Biće potreban Orlovima i kiks Porta u poslednje dve utakmice, ali ostavili su sebi pravo na nadu.

Zaslužili su tu nadu momci sa La Luža, jer su odigrali sjajan neč na svom bunjištu. Na pravi način čestitali su novom šampionu pehar i zgromili ga ofanzivnom igrom. Benfika je za 25 minuta postigla tri gola, ali je na kraju morala da drhti. Sporting je u nastavku demonstirao ozbiljan ponos golovima Santoša i Gongalveša iz jedanesterca otvorio utakmicu. Međutim, bilo je jasno.

Sve je počelo  u osmom minutu, posle divnog pasa Picija „ispod zemlje“. U želji da spreči zahuhtalog Harisa Seferovića da postigne siguran gol, Nuno Mendeš je nespretno reagovao i pogodio sopstvenu mrežu.

Sporting je bio na konopcima. Benfika je davala golove na različite načine. Pici je bio vrlo raspoložen, posle njegove asistencije glavom je pogodio Verisimo. Pre toga je Pici postigao i pogodak.

Nokautirani Sporting je, ipak, uspeo da uzvrati preko Gonglaveša. Digne glavu, čak ne ustukne ni posle pogotka iz penala Harisa Seferovića u 52. minutu.

Žurka na Lužu je, zapravo, tada tek počela. Veštom reakcijom pogodio je Nuno Santoš (proigravanje Paulinja), da bi Pedro Gongalveš dao ozbiljnu nadu Sportingu preciznim udarcem sa kreča. Novi šampion je imao više od igre do kraja meča, ali nije uspeo da stigne do boda.

PRIMEIRA – 33. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

Fereira - Žil Visente 0:2 (0:1)

/Lorensi 11, Markez 52/

Braga - Moreirense 2:1 (1:0)

/Ruiz 41, Novais 90+5 - Martins 87/

Subota

Boavista - Portimonenze 1:0 (0:0)

/Porozo 71/

Farense - Tondela 1:0 (0:0)

/Gauld 79 pen/

Benfika - Sporting 4:3 (3:1)

/Seferović 12 i 51 pen, Pici 29, Verisimo 37 - Gongalveš 45 i 77 pen, Santos 62/

21.30: (7,75) Rio Ave (4,30) Porto (1,45)

Nedelja

16.00: (1,90) Famalikao (3,50) Nacional (4,20)

18.00: (2,85) Belenenses (2,95) Santa Klara (2,75)

21.00: (2,85) Maritimo (2,95) Vitorija Gimarais (2,75)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.