Izvor: MozzartSport.com, 08.Mar.2021, 18:43

Pirlo: Ovo su utakmice za Ronalda, poraz nam je bio lekcija

Strateg Juventusa veruje u plasman u četvrtfinale Lige šampiona

Dva gola u mreži Ščešnija na Dragau značajno su otežala posao Juventusu na putu do četvrtfinala Lige šampiona, pa će prvak Serije A sutra na svom terenu pokušati da nadoknadi gol zaoatatka iz Portugalije (1:2) i pobedom u revanšu izvadi fleke. Ipak, prvi susret potvrdio je da Porto ima čemu da se nada na internacionalnoj pozornici, čak je portugalski tim uspeo da učini Juventus do te mere >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << inferiornim da je italijanski klub sa gostovanja otišao zadovoljan što je izgubio samo golom razlike, te uoči susreta zakazanog za utorak od 21 čas ne čudi što Andrea Pirlo biranim rečima govori o narednom rivalu.

"Potrebno nam je da odigramo tehnički besprekorno. Suočićemo se sa ekipom koja igra čvrsto sa zbijenim linijama. Biće malo vremena i prostora za razmišljanje. Trebaće nam tehnika, moramo da imamo strpljenje da nateramo igrače Porta da se pomeraju", izjavio je Pirlo.

Matijas de Ligt se nakon oporavka od nedavne povrede vratio u trenažni proces, ali sutra neće biti u protokolu.

"Svi se osećaju prilično dobro. De Ligt se jutros zagrevao sa timom, ali je trenirao odvojeno od grupe. Svi ostali su spremni, nisu svi na stopostotnom nivou, ali je dobro imati ih na raspolaganju. Kijelini se oseća dobro, mislim da će biti dostupan sutra. Artur bi mogao da počne, Mekkeni se oseća dobro, iqko još ima mali problem sa kukom. Znamo da ne može da igra celu utakmicu i pokušavali smo da upravljamo njime na najbolji način. Morata je sve bolje, on je ambiciozan i inteligentan igrač. Uvek pokušava da pronađe najbolja rešenja, voli da proučava protivnike i to je vrlo dobro za igrača poput njega".

U prvom planu, bez dileme, biće Kristijano Ronaldo, igrač koji tehničkim sposobnostima i individualnim kvalitetom može sam da slomi rivala i donese prevagu, što se očekuje da uradi i protiv sunarodnika u utorak uveče.

"Ovo su Kristijanove utakmice, on je to odavno dokazao. Ovih dana je pratio poseban program treninga, spokojan je i raduje se igranju“.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Važnu ulogu u redovima Stare dame imaće i Bernardeski koji je na inicijativu Pirla, prekomandovan na poziciju levog beka.

"Razgovarao sam sa Bernardeskijem letos. Upoznao sam ga na odmoru i rekao sam mu da razmišljam da ga pustim da igra kao levi bek, što je uloga koja odgovara njemu i njegovim kvalitetima. Rekao je da je dostupan za to, ali nismo imali mnogo vremena da ga isprobamo na treningu. Sada je uveren da to može i mi ćemo nastaviti. Može da započne utakmicu sutra, ali to mogu i drugi".

Masimiliano Alegri i Mauricio Sari su otpušteni nakon što su rano eliminisani iz takmičenja. Pa je Pirlu postavljeno pitanje i da li misli da bi mogao da bude treći strateg sa istom sudbinom ukoliko ne nadoknadi gol zaostatka iz Portugala.

"Da sam tako mislio, ne bih bio ovde. Znam da nam sledi važna utakmica i da je Liga šampiona bitno takmičenje, ali fokusiram se na jednu po jednu utakmicu. Klub će odlučivati o mojoj budućnosti, u zavisnosti od rezultata. Radim iz dana u dan, znam svoj projekat i projekat kluba. Ova utakmica je za nas kao finale".

Gol zaostatka ne predstavlja nemoguću miziju za klub iz Torina, ali iskustvo iz prvog duela nagoveštava da neće biti lako doći do mesta među osam najboljih timova Evrope.

"Moramo da preokrenemo rezultat. Mnogo puta smo gledali prvu utakmicu, planirali smo da igramo drugačije. Pogrešili smo na početku utakmice i meč se promenio.Pokušaćemo da naučimo na greškama koje smo napravili pre dve nedelje. Proučavamo Porto, znamo da mogu da koriste različite sisteme. Znamo da se možemo kvalifikovati za sledeću fazu, a da ne potcenjujemo kvalitet Porta. Moramo misliti da možemo da se plasiramo u četvrtfinale", kazao je italijanski strateg.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.